Την Παρασκευή ο Γιώργος ανακοινώνει το νέο κόμμα

0

Είναι οριστικό: Την Παρασκευή ο Γιώργος ανακοινώνει το νέο κόμμα

Στο επιτελείο του αναμένουν να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις μέχρι τότε

Αμετάπειστος εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου σε ότι αφορά τη δημιουργία νέου κόμματος, παρά τις αντιδράσεις συνεργατών και παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Παπανδρέου έχει πλέον αποφασίσει να προχωρήσει στη διακήρυξη ενός νέου κομματικού φορέα, ο οποίος θα συμμετέχει στις εθνικές εκλογές. Η ανακοίνωση του κόμματος θα γίνει την Παρασκευή στις 2 Ιανουαρίου και στο επιτελείο του αναμένουν να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις μέχρι τότε.

Ήδη αποτέλεσε έκπληξη γι’ αυτούς η δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος σε μια ασυνήθιστη, για τον ίδιο, κίνηση εκφράστηκε κατά της δημιουργίας του νέου κόμματος.

«Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση, που οδηγεί στη διάσπαση είναι ένα ολέθριο λάθος και μετά έπονται ένας παρατεταμένος εσωκομματικός “εμφύλιος” και μύρια, μοιραία λάθη», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ένας άλλος πρώην γραμματέας, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος με ανοιχτή επιστολή του προσπάθησε να αποτρέψει τον κ. Παπανδρέου να υλοποιήσει τα σχέδιά του. «Δεν σου αξίζει αντί τη δικαίωση που σου οφείλει η ιστορία να εισπράξεις την ηχηρή αποδοκιμασία της και την οριστική καταδίκη της».

Ακόμα, εχθές το μεσημέρι, λίγο μετά την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ομάδα στελεχών του κόμματος ζήτησε να δει τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στη Βουλή. Ο Ανδρέας Λουβέρδος, ο Πάρης Κουκουλόπουλος, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Γιάννης Δριβελέγκας, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Φώφη Γεννηματά, προσπάθησαν να μεταπείσουν τον κ. Παπανδρέου. Στην συνάντηση ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και το μόνο που είπε στους συνομιλητές του ήταν πως θα σκεφτεί όσα άκουσε από αυτούς.

Από την πλευρά του ο νυν πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμός ΣΚΑΙ, είπε σχετικά:

«Εγώ περιμένω τον κ. Παπανδρέου να ανταποκριθεί σε ένα καθήκον, το οποίο είναι αυτονόητο ιδίως για ένα πρώην Πρωθυπουργό και πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που φέρει και το όνομα Παπανδρέου: να στρατευτεί στα ψηφοδέλτιά μας όπου θέλει, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή σε οποιαδήποτε Περιφέρεια και να συμβάλλει σε ένα Συνέδριο μετεκλογικά, το οποίο να είναι ουσιαστικό και ανανεωτικό».

Ο κ. Βενιζέλος, επίσης, είπε ότι θεωρεί αδιανόητο ότι ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος:

«Εμένα η σκέψη μου δεν πηγαίνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το θεωρώ αδιανόητο, εκτός ιστορικού ορίζοντα και εκτός βέβαια των δεδομένων της πολιτικής μας ζωής. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό».

Leave a Reply