Έξι εταιρείες κατέθεσαν τελικά φάκελο υποψηφιότητας στον διαγωνισμού του Εθνικού Συμβουλιου Ραδιοτηλεόρασης για τις επτά τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Η αρχή, σήμερα, έγινε από τον Star με τον Γενικό Διευθυντή του σταθμού Κάρολο Αλκαλάι να καταθέτει τον φάκελο λίγο μετά τις 10 το πρωί. Λίγες ώρες αργότερα κατέθεσε τον φάκελό της και η αντιπροσωπεία του Alpha, ενώ ο ΣΚΑΪ είχε εκφράσει ενδιαφέρον από την Τρίτη. Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι ο Στρατής Λιαρέλης κατέθεσε τον φάκελο του ΑΝΤ1 και λίγο μετά τις 14:00 κατέθεσε και τον φάκελο του καναλιού Ε ο οικονομικός διεθυντής Δημήτρης Δημαρέλης. Λίγη ώρα αργότερα φάκελο κατέθεσε και η εταιρεία Ελληνική Τηλεοπτική συμφερόντωνΦίλιππου Βρυώνη.

Η ολομέλεια του ΕΣΡ πραγματοποιεί τον πρώτο τυπικό έλεγχο των δικαιολογητικών και στη συνέχεια, υπολογίζεται περίπου στις 17:30 θα ανακοινωθεί η λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων που θα περάσουν στην διαδικασία της αποσφράγισης.

Η αποσφράγιση των φακέλων θα γίνει πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σημειώνεται πως όσα κανάλια λειτουργούν αλλά δεν συμμετάσχουν στον διαγωνισμό του ΕΣΡ όπως το Mega, θα πρέπει να διακόψουν την εκπομπή τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

πηγη