photo
Αναρωτιέμαι πόσοι είναι οι πολίτες αυτής της χώρας που έχουν την πολυτέλεια να ξεχνούν την καθημερινότητα της ανασφάλειας ώστε να ασχολούνται με τον δήθεν πόλεμο κατά της τηλεοπτικής διαπλοκής που έχει κηρύξει η κυβέρνηση.
Αναρωτιέμαι πόσοι γονείς ξυπνάνε το πρωί και σκέφτονται ότι έπρεπε να πληρώσουν οι μεγαλομέτοχοι των καναλιών για να έχουν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους.
Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το παραμύθι με το «κακό» MEGA, τον «χειρότερο» ΣΚΑΙ και τον «απαράδεκτο» ΑΝΤ1 κέρδισε τους πολλούς ψηφοφόρους οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σε ένα δήθεν παιχνίδι τιμωρίας και εκδίκησης των κακών και υποστήριξης του Τσίπρα ή Ρομπέν των Δασών της σύγχρονης Ελλάδας.
Είμαι άνθρωπός που βγάζω το ψωμί μου με την κάμερα καταγράφοντας την είδηση από  21 ετών. Με έχουν κατηγορήσει ότι βάζω σκέτο βίντεο και δεν παίρνω θέση. Απαντώ ότι η θέση μου είναι στα άρθρα μου και μόνο εκεί και ότι με την κάμερα γράφω μόνο αυτά που γίνονται μπροστά μου χωρίς να παίρνω θέση.
Όμως και κάθε φορά που γράφω αυτές τις δύο λέξεις όλο και κάποια παραγοντάρα θα με πάρει τηλέφωνο επειδή πειράχτηκε από κάτι που έγραψα ή δεν έγραψα.
Τα έχω ακούσει από ακροαριστερούς ως ακροδεξιούς,από ολες τις παρατάξεις του δήμου Κορινθίων και από Αθίκια μέχρι Κατακάλι
Πολλοι είναι αυτοί που θέλουν να κατευθύνουν την επικαιρότητα, θέλουν να γραφτεί το δικό τους και να μη γραφτεί κάτι διαφορετικό. Όλοι αισθάνονται αδικημένοι και όλοι θέλουν την προβολή τους. Το ίδιο κάνουν, φαντάζομαι, με όλους τους συναδέλφους των ΜΜΕ και φυσικά κάποιοι το βρίσκουν σαν ευκαιρία να κερδίσουν επιπλέον μεροκάματο παρέχοντας υπηρεσίες διαφήμισης που ενίοτε φτάνει τα επίπεδα της παραπληροφόρησης γιατί αυτή έχει καλύτερο μεροκάματο. Και αρχίζουν τα αρθρα για τους καταπληκτικούς ηγέτες είτε αυτοί ειναι βουλευτές, πρωθυπουργοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. Όλοι εξέχοντα μέλη που μοναδικό σκοπό έχουν να προσφέρουν στην περιοχή…
Φαντάζομαι το ίδιο συμβαίνει σε πανελλαδικό επίπεδο και ήταν πολύ απλό για τον ΣΥΡΙΖΑ να χτίσει το παραμύθι με δράκο τα ΜΜΕ-τσοντοκαναλα της διαπλοκής. Επι της ουσίας όμως ποιος νοιάζεται ; Όσο υπάρχει πολιτική θα πρέπει να υπάρχουν και τα ΜΜΕ να προωθούν τις ιδέες κάποιων και να ακυρώνουν τις ιδέες κάποιων άλλων.Είδα μια απάντηση του Φουρθιώτη σε μια βουλευτή ότι από το τζάμπα Σινεμα βγήκες εσυ…  Όταν αυτό γίνεται με ένταση και ολίγη παραπληροφόρηση, απαιτείται διαπλοκή και αυτή δεν έχει ούτε χρώμα ούτε ιδεολογία. Μόνο χρήμα. Πως λοιπόν να εμπνεύσει η μάχη κατά των καναλιών την ίδια ώρα που η μόνη συντροφιά του μέσου Ελληνα είναι ακριβώς αυτή. Και δεν πείθει σε καμμία περίπτωση η ατάκα Γεροβασίλη ότι μένουν 15.000 εκτός παιδικών σταθμό γιατί δεν τα πήραμε από τους νταβατζήδες, ούτε το παραμύθι ότι δε θα έχουμε γιατρούς στα νοσοκομεία επειδή δεν τα πήραμε από τους καναλάρχες…Απλά φαιδρότητες.
Ο φτωχός μια παρηγοριά έχει…Οτι μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πείσει τον λαό ότι πρέπει να δείξει δυσπιστία και στο ανώτατο δικαστήριο πια. Έτσι τον βολεύει, έτσι ελπίζει να κρατήσει ψηφοφόρους και ζητάει από τον κόσμο να μην πιστεύει πλέον τίποτα. Νομίζω ότι το τρίπτυχο διχασμός, ασέβεια, απαξίωση έχει κυριολεκτικά τελειώσει τη χώρα αφού το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς είναι αδύνατο να είναι πάνω και από το Σύνταγμα της χώρας γιατί έτσι βολεύει. ‘
Όλα δείχνουν ότι είτε με 4 ή 14 κανάλια, ο κόσμος εκπαιδεύτηκε να μην πιστεύει σε τίποτα παρά μόνο σε συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες μικρές εξυπηρετήσεις που φέρνουν έστω μερικά ψιλά ή μία προσωρινή δουλειά.Δωσε ημίν σήμερον που λένε και οι γραφές… Η επιβίωση είναι κάτι που δεν έχει απασχολήσει τον πολιτικό κόσμο επί της ουσίας. Δε μπορεί ο πολιτικός κόσμος να το νιώσει γιατί δεν έχει μπει στη διαδικασία της επιβίωσης. Δεν έχουν μάθει να μην έχουν να πληρώσουν νοικι ή επιταγές. Η δουλειά και η αισιοδοξία δεν αντιμετωπίζονται με τηλεοπτικές αρλούμπες και λαικισμό. Φυσικά δε ξέρω πόσοι πιστεύουν ακόμα ότι ο Τσίπρας τελείωσε με το «χθές» προτείνοντας για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Πολύδωρα. Στις επόμενες εκλογές θα ξαναμετρήσουμε αδιάφορυς, ηλίθιους και αμετανόητους … ίσως και αριθμό καναλιών …
Μεχρι τότε καληνυχτα Ελλάδα.
Θ.Τ