Τηλεφωνική συνομιλία Σταύρου Θεοδωράκη με Μάρτιν Σουλτς: «Τα προβλήματα της χώρας μας δεν σταματούν στην προσφυγική κρίση»

0

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες το απόγευμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

image

Συζήτησαν για την συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις.

Ο Μάρτιν Σουλτς είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εφαρμογή της συμφωνίας μια που αυτή προϋποθέτει στενή και καλή συνεργασία της Ελλάδας με την Τουρκία, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και σωστή οργάνωση των ελληνικών αρχών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης του ανέφερε ότι το Ποτάμι από την πρώτη μέρα είχε υποστηρίξει χωρίς αστερίσκους ότι το τεράστιο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αν η χώρα μας δεν συνεργαστεί με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και φυσικά με την Τουρκία. «Από την άνοιξη του 2015 είχαμε προσπαθήσει να πείσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξεπεράσει τις αγκυλώσεις και τις εμμονές της και να συνεργασθεί» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως του εξήγησε και στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών το Ποτάμι υποστήριξε ότι για να περιορισθούν οι ροές από τη Τουρκία στην Ευρώπη πρέπει να ενισχυθούν οι περιπολίες των πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και να υπάρξει συνεργασία της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής με σεβασμό στου διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες.

Οι δύο άντρες είπαν ότι θα τα πουν πολύ σύντομα και από κοντά γιατί όπως επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης τα προβλήματα της χώρας μας δεν σταματούν στην προσφυγική κρίση.

Leave a Reply