Τι συμβαίνει στο… άβατο της Νέας Μάκρης ;

0

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ο ρασοφόρος που αυτοαποκαλείται ως Σεβασμιώτατος Ιλαρίων στους κόλπους της εκκλησίας καθώς ο ίδιος φαίνεται να δίνει στον εαυτό του τον τίτλο του «Μητροπολίτη Κρήτης, υπέρτιμου και έξαρχου Ευρώπης» αλλά και να παρουσιάζεται ως πρόεδρος κάποιας «ελληνορωσικής μητροπολιτικής συνόδου».

Ο… Μητροπολίτης Ιλαρίων, ανάγκασε μάλιστα την αρχιεπισκοπή Κρήτης να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας πως ο συγκεκριμένος άντρας δεν εκπροσωπεί την εκκλησία αποκαλύπτοντας παράλληλα πως: «πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους ‘’σταυρώσει’’ και δήθεν να τους θεραπεύσει, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος».

Πράγματι αν δει κάποιος τις σελίδες του εν λόγω ρασοφόρου στο Facebook θα διαπιστώσει πως τόσο το παρουσιαστικό του, όσο και οι συνήθειές του δεν θυμίζουν σε τίποτα έναν Μητροπολίτη.

Έχει βαμμένο ξανθό μαλλί και γένι και φορά συνήθως λευκό ή κόκκινο ράσο, μοιάζοντας περισσότερο με κάποιον των κοσμικών σαλονιών παρά με ιερωμένο.

Ο ίδιος εμφανίζεται ακόμη εκπρόσωπος κάποιου ιδρύματος στη Νέα Μάκρη, με το όνομα “Παναγία Θεραπεύτρια”, όπου είναι και η έδρα του. Όταν το protothema.gr προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με εκπρόσωπο του ιδρύματος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής εμφανίστηκε ο κ. Ψυχαλής, ο οποίος αυτοσυστήθηκε ως αρχιγραμματέας της Συνόδου τονίζοντας πως έχουμε καλέσει σε μοναστήρι και μάλιστα Ορθόδοξο.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και ο αυτοαποκαλούμενος Ιλαρίωνας την ανακοίνωση που εξέδωσε η αρχιεπισκοπή της Κρήτης αλλά και αν έχει παρακολουθήσει τα όσα γράφονται περί θαυμάτων και ”σταύρωσης” πιστών ο ίδιος δήλωσε: «Είμαστε γνώστες επ’ αυτού και υπάρχει το νομικό τμήμα το οποίο ασχολείται με το θέμα. Ο άνθρωπος (σ.σ. Ιλαρίωνας) δέχτηκε πολύ μεγάλους εκβιασμούς στην Κρήτη κατά την παραμονή του και μετά προέκυψαν τα δημοσιεύματα», είπε χωρίς όμως να θέλει να μιλήσει ανοιχτά για τα όσα καταγγέλλει.

Ο ίδιος αρνήθηκε ακόμη να δώσει απαντήσεις σχετικές με το πότε χειροτονήθηκε ο… Μητροπολίτης Ιλαρίων, από ποιον και σε ποιο ναό τονίζοντας ωστόσο ότι ανήκει στο Παλαιό ημερολόγιο, με καταστατικά και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους.


Ο… Σεβασμιώτατος Θωμάς Κονσολάκης 

Με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως ο… Μητροπολίτης Ιλαρίων και ο Θωμάς Κονσολάκης, ιδιοκτήτης της Konsolakis Interior είναι το ίδιο πρόσωπο.

Ο ίδιος φαίνεται πως πριν αποφασίσει να φορέσει τα ράσα και να αφιερωθεί στον…  Θεό ήταν ιδιοκτήτης καταστημάτων με έπιπλα. Την ίδια ώρα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο διευθυντής αυτών των καταστημάτων, αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα πως είναι κάποιος κύριος Αντώνης Τζάννες, ο οποίος φαίνεται πως ακολούθησε τα βήματα του τότε επιχειρηματία αφού σήμερα φορά και ο ίδιος ράσα, έχει ως βάση το ίδιο ησυχαστήριο της Νέας Μάκρης και αυτοαποκαλείται ως Μητροπολίτης Σηλυβρίας Έξαρχος Ευρώπης ή Μητροπολίτης Θεολόγος Παύλος και δηλώνει Επίσκοπος Νέας Μάκρης στην Ιερά Συνοδική Μητρόπολη Κρήτης.

Σε μία από τις συνεντεύξεις του, ο Θωμάς Κονσολάκης τόνιζε: «Είμαστε μόδα. Χθες, σήμερα και αύριο. Αγαπάμε φρικτά αυτό που κάνουμε. Το κάνουμε απόλυτα σωστά γιατί μας ενδιαφέρει. Είναι η ζωή μας. Είναι η εικόνα μας. Καταθέτουμε την ψυχή μας. Τα δικά μας έπιπλα έχουν οξυγόνο. Αναπνέουν μαζί μας καθημερινά. Αυτό κερδίζει. Αυτό κάνει τον Τύπο να ασχολείται μαζί μας. Τη δημοσιότητα δεν την επιβάλαμε. Μας επιβλήθηκε. Όλοι οι στυλίστες, οι δημοσιογράφοι παρελαύνουν καθημερινά από το luxurious show room της εταιρείας μας, απλά γιατί για πρώτη φορά αισθάνονται το επώνυμο τόσο προσιτό».

Στη ίδια συνέντευξη ερωτηθείς τι είναι αυτό που τον χαρακτηρίζει ως προσωπικότητα είχε δηλώσει: «Ο ερωτάς για όλα! Τον άνθρωπό μου, τη δουλειά μου, τους συνεργάτες μου. Δε θα μπορούσα να ζήσω ούτε στιγμή χωρίς να νιώθω ερωτευμένος. Ξέρεις, δεν ερωτεύομαι μόνο πρόσωπα, αλλά και αντικείμενα. Έπιπλα και ξεχωριστά διακοσμητικά. Ερωτεύομαι με πάθος τα πάντα. Ζω! Κυριολεκτικά».

Το… άβατο της Νέας Μάκρης

Δεκάδες πιστοί με βαριά πορτοφόλια λέγεται πως περνούν καθημερινά από το ησυχαστήριο της Νέας Μάκρης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών από ανήλικα παιδιά μέχρι και ηλικιωμένοι δίνουν το παρών στις λειτουργίες του… Ιλαρίωνα ο οποίος, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες κοινωνεί τους πιστούς.

Την ίδια ώρα στη σελίδα της Παναγίας Θεραπεύτριας στο facebook υπάρχει αναρτημένη φωτογραφία στην οποία ποζάρει ο Μητροπολίτης Ιλαρίων με την Πέμυ Ζούνη και τον Θοδωρή Αθερίδη.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο διαδίκτυο πως το… μοναστήρι διαθέτει
δωμάτιο πόνου, όπου άνθρωποι με προβλήματα υγείας υποβάλλονται σε τελετές πόνου. Ακόμη υπάρχει συγκεκριμένος χώρος στον οποίο όσοι επιθυμούν μπορούν να εξομολογηθούν για να… λυτρωθούν από τις αμαρτίες τους ενώ χαρακτηριστικό είναι πως γίνεται διανομή… φαρμάκων για βαριές ασθένειες όπως και νοσηλευτική υποστήριξη.

Τέλος βλέποντας κανείς το το εσωτερικό του, περισσότερο θα μπορούσε να πει κανείς πως μοιάζει με μία πολυτελή βίλα παρά με μοναστήρι. Απαρατήρητη δεν θα μπορούσε να περάσει η πισίνα την οποία ο Ιλαρίων… βαφτίζει πηγή γεμάτη με αγιασμένα νερά της Παναγίας.

πηγη

Leave a Reply