Τι πρέπει να κάνετε αν χαλάσουν τα ρολά ασφαλείας σας

0

Οι ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων αναγνωρίζουν πάντα τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ενός κατάλληλου ρολού ασφαλείας.

Τα ρολά ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν την απαραίτητη προστασία ώστε οι επαγγελματικές σας εγκαταστάσεις να είναι ασφαλείς και εκτός του ωραρίου εργασίας. Είναι αποδεδειγμένο ότι μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή βανδαλισμού ενώ αποτρέπουν τους κλέφτες από την είσοδο τους στην επιχείρηση αφού πλέον δεν αποτελεί έναν εύκολο στόχο.

Συνεπώς, η διατήρηση των ρολών ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσετε ασφαλείς τις εγκαταστάσεις σας – τα ρολά είναι αποτελεσματικά μόνο εάν λειτουργούν σωστά και οποιαδήποτε ζημιά μπορεί τελικά να καταλήξει σε ολοκληρωτική καταστροφή του προστατευτικού τους συστήματος.  Βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που τα ρολά ασφαλείας μπορεί να χαλάσουν, δεδομένου ότι αποτελούνται από διάφορα περίπλοκα μέρη. Αρχικά, ελέγξτε:

  1. Αν οι μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο σας έχουν τελειώσει. Πολλές φορές, ο πιο απλός λόγος εξαιτίας του οποίου τα ρολά ασφαλείας έχουν κολλήσει και δεν ανοίγουν είναι  ότι οι μπαταρίες στο τηλεχειριστήριο σας έχουν τελειώσει. Η πρώτη μας πρόταση είναι να αντικαταστήσετε απλώς τις μπαταρίες με καινούργιες και στη συνέχεια να δοκιμάσετε το τηλεχειριστήριο ξανά.
  1. Αν τα ρολά ασφαλείας σας εξακολουθούν να έχουν κολλήσει μετά την αντικατάσταση των μπαταριών (ή τα ρολά σας είναι εντελώς μηχανικά και όχι ηλεκτρικά ούτως ή άλλως), τότε είναι πιθανό να έχουν μπλοκαριστεί κάποια μηχανικά εξαρτήματα. Μια λύση στο θέμα αυτό είναι να ψεκάσετε τα εξαρτήματα του ρολού σας με ένα λιπαντικό.
  1. Αν οι σχάρες έχουν σπάσει  Είναι πιθανό μερικές από τις ράγες του ρολού ασφαλείας σας να είναι είτε ανομοιόμορφες είτε σπασμένες. Αυτό προκαλεί λανθασμένη λειτουργία του ρολού. Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε τις σχάρες. Συνήθως, συνδέονται μεταξύ τους μέσω κλιπ άρα απλώς ξεβιδώστε τα πτερύγια και αφαιρέστε τα για επιθεώρηση και αντικατάσταση. 
  1. Αν η αλυσίδα έχει μπλοκάρει. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το ρολό σας δεν χαμηλώνει σωστά είναι ότι η αλυσίδα έχει καταστεί δυσλειτουργική. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε βλάβη ή απλά λόγω σκουριάς που έχει συσσωρευτεί ως αποτέλεσμα του χρόνου. Εάν η αλυσίδα σας είναι το κύριο πρόβλημα, θα πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ανοίγοντας το κουτί στο επάνω μέρος του ρολού και απλά αφαιρώντας την αλυσίδα. Στη συνέχεια αντικαταστήστε τη με αλυσίδα της ίδιας εταιρίας. 

Από την άλλη, αν τα ρολά ασφαλείας έχουν χαλάσει εξαιτίας των παρακάτω καλύτερα να απευθυνθείτε στην κατασκευαστική εταιρία σας:

  1. Οι υψηλοί άνεμοι. Κάποιες φορές, τα ρολά ασφαλείας τοποθετούνται σε σκληρές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους ειδικότερα στην επαρχία της Ελλάδας. Τι σημαίνει αυτό? Η κακή τοποθέτηση λόγω λανθασμένης ευθυγράμμισης μπορεί να οδηγήσει σε αποδυνάμωση στο σύστημα κλείστρου και άρα τελικά σε αποσύνδεση από την τοποθέτησή τους. Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι η πτώση των ρολών ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες – όχι μόνο υλικές αφού μπορεί να προκληθούν ζημιές στα παράθυρά σας, αλλά και ανθρώπινες αφού μπορεί τυχόν άτυχοι περαστικοί να πληγωθούν από το μεγάλο βάρος του ρολού.
  1. Η ημερήσια χρήση. Εάν τα ρολά ασφαλείας σας τα χρησιμοποιείται καθημερινά, μπορεί μερικές φορές να το έχετε ως δεδομένο ότι θα παρέχουν για πάντα την ίδια προστασία. Πολλές φορές, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν σκέφτονται την κατάσταση τους, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα, αλλά είναι προφανές ότι η τακτική χρήση τους σημαίνει ότι τα επιμέρους στοιχεία του θα χαλάσουν αναπόφευκτα και θα πρέπει να αντικατασταθούν.
  1. Η προσπάθεια διάρρηξης. Εκτός από την καθημερινή χρήση, οποιαδήποτε απόπειρα διάρρηξης μπορεί επίσης να προκαλέσει βλάβη στα ρολά ασφαλείας σας. Οι άνθρωποι συνήθως επιτίθενται σε εμπορικά ρολά με διάφορα εργαλεία, από ράβδους μέχρι πριόνια – υπάρχουν  ακόμη και περιπτώσεις όπου οι εγκληματίες έχουν προσπαθήσει να τα χτυπήσουν ακόμα και με αυτοκίνητο! Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές ζημιές της συνολικής κατασκευής.

Τι πρέπει να κάνετε αν έχουν χαλάσει τα ρολά ασφαλείας εξαιτίας των παραπάνω λόγων; Η καλύτερη συμβουλή μας είναι να πάτε κατευθείαν στον κατασκευαστή για να πάρετε τα σωστά αντικείμενα αντικατάστασης. Έτσι, όχι μόνο θα είστε σίγουροι ότι λάβατε το σωστό προϊόν, αλλά επίσης θα είστε σε θέση να βρείτε οδηγίες σχετικά με τον τρόπο επανατοποθέτησής του. Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία που θα είναι σε θέση να σας εξυπηρετήσει. Περισσότερα για τα ρολά ασφαλείας και πώς να αυξήσετε την διάρκεια ζωής τους, δείτε εδώ.

Απάντηση