Τι να κάνετε πριν πάτε για camping

0

Το camping είναι μία εξαιρετική ευκαιρία, για να ξεφύγετε από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να έρθετε σε επαφή με την φύση. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι προς το camping όμως, ρίξτε μία ματιά στις παρακάτω συμβουλές, για το τι πρέπει να κάνετε, πριν πάτε να κάνετε camping.

Να είστε έτοιμοι για κακό καιρό

Ο καιρός πάντα μπορεί να γίνει απρόβλεπτος! Μην αμελήσετε να πάρετε μαζί σας, όπου και να πηγαίνετε για camping, ζεστά ρούχα, κουβέρτες, ομπρέλες, αδιάβροχα ρούχα και γαλότσες.

Μην ξεχάσετε πριν αρχίσετε να πηγαίνετε προς το camping, να έχετε ελέγξει το δελτίο καιρού, ώστε να ξέρετε στο περίπου τι καιρός σας περιμένει.

Σκεφτείτε τι δραστηριότητες θα κάνετε

Πριν πάτε στο camping, πρέπει να σκεφτείτε πως θα περάσετε τον χρόνο σας εκεί. Δεν θα έχετε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές, οπότε πρέπει να κρατιέστε απασχολημένοι.

Μπορείτε να πάτε για ορειβασία, για εξερεύνηση, για μπάνιο σε κάποια λίμνη. Για όταν βρίσκεστε στην περιοχή του camping, μπορείτε να έχετε μαζί σας βιβλία, περιοδικά, sudoku και σταυρόλεξα.

Πακετάρετε περισσότερα παρά λιγότερα

Ειδικά αν είναι η πρώτη φορά που πάτε για κάμπινγκ, ίσως να μην ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να έχετε μαζί σας. Το μόνο σίγουρο, είναι ότι είναι καλύτερο να πάρετε μαζί σας περισσότερα πράγματα απ’ όσα θα χρειαστείτε, παρά λιγότερα.

Φυσικά, πρέπει να έχετε μαζί σας τις σκηνές camping σας και τα είδη camping σας, αλλά μην ξεχάσετε να πάρετε στρώματα, πετσέτες, αντικουνουπικά, αρκετά ρούχα, αρκετά παπούτσια και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε.

Πάρτε ένα κουτί πρώτων βοηθειών

Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί, όταν είστε μέσα στην φύση και μακριά από το σπίτι σας. Για αυτό, για καλό και για κακό, οφείλετε να έχετε μαζί σας ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

Σε αυτό το κουτί, πρέπει να βρίσκονται γάντια, διάφορα αντιπυρετικά και αναλγητικά χάπια, γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες και τουλάχιστον ένα θερμόμετρο.

Πάρτε μαζί έναν φορητό φορτιστή κινητού

Εννοείται πως εκεί που θα βρίσκεστε, δεν θα έχετε άπειρη πρόσβαση σε ρεύμα. Ίσως μάλιστα να μην έχετε και καθόλου. Για αυτό, είναι πάντα καλή ιδέα, να έχετε μαζί σας τουλάχιστον έναν φορητό φορτιστή κινητού.

Συνήθως στο camping δεν υπάρχει ιδιαίτερο σήμα, οπότε το κινητό σας δεν θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αλλά θα το χρειαστείτε σε μία περίπτωση έκτακτης ανάγκης, για να ψάχνετε διαδικτυακούς χάρτες και για να βγάζετε φωτογραφίες.

Leave a Reply