Τη γιάφκα της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας» βρήκε η Αντιτρομοκρατική

0

Από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι ένα από τα πολεμικά τυφέκια Kalasnikov έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»:

  1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

  2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

  3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

  4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ένα ακόμη Kalashnikov έχει ταυτιστεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε σε ένοπλη ληστεία στην 21η Οκτωβρίου 2019 σε κατάστημα ΟΠΑΠ play στον Χολαργό, λίγα μέτρα μακριά από το διαμέρισμα – γιάφκα. Κατά τη διάρκεια της ληστείας το πολεμικό τυφέκιο εκπυρσοκρότησε (σ.σ. από λάθος του ανθρώπου που το κρατούσε) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 46χρονου, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και αναζητείται από τις Αρχές.

Πηγή

Απάντηση