Τι φαντάζεστε πως υπάρχει μέσα σε αυτό τον κάδο σκουπιδιών;

0

009_419_355

Οι εικόνες από το κέντρο της Μυτιλήνης έχουν γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στο twitter, με τους χρήστες να βλέπουν το βίντεο και να σχολιάζουν…

Το δράμα των μεταναστών δεν έχει τελειωμό και δυστυχώς η πολιτεία, δεν δείχνει κανένα απολύτως ενδιαφέρον, για να δώσει ουσιαστικές λύσεις τόσο γι αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους, όσο και για τους κατοίκους της Λέσβου, που βιώνουν πλέον έναν εφιάλτη.

Όλοι οι δρόμοι του νησιού και ιδιαίτερα της πόλης της Μυτιλήνης, έχουν κατακλυστεί από μετανάστες. Παιδιά, γυναίκες, υπερήλικες, καταπονημένοι, πεινασμένοι, διψασμένοι, τριγυρνούν στους δρόμους του νησιού, αναζητώντας τον επίγειο παράδεισο.

Σε όλα τα οδικά δίκτυα της Λέσβου και επί 24ωρου βάσεως, συναντά κανείς καραβάνια ανθρώπινων ψυχών, που διανύοντας με τα πόδια δεκάδες χιλιόμετρα, προσπαθούν να φτάσουν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια, για να εξιλεωθούν.

Κάποιοι γονείς, μη αντέχοντας να κουβαλούν τα παιδιά τους στα χέρια τους, βρήκαν λύση με τους σκουπιδοτενεκέδες! Άδειασαν τα σκουπίδια και έβαλαν μέσα τα παιδιά τους, για να μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ο αριθμός των μεταναστών που παραμένουν στη Λέσβο, καθημερινά αυξάνει με γρήγορους ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους 2.000 και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα πάει αυτή η κατάσταση…

Πηγή: lesvosnews.gr

Leave a Reply