Τη δική του «έξυπνη» πλατεία απέκτησε το Μαρούσι

0

Το μεγαλύτερο έργο του δήμου Αμαρουσίου, εδώ και αρκετές δεκαετίες, εγκαινιάσθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τον δήμαρχο της πόλης, πρόεδρο της ΚΕΔΕ και νέο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Πρόκειται για τη λειτουργία μιας «έξυπνης πλατείας», στην πλατεία Ευτέρπης -όπου βρίσκεται ο σταθμός του ΗΣΑΠ- και ένα σύγχρονο υπόγειο γκαράζ, χωρητικότητας 300 θέσεων. Στόχος, όπως είπε ο κ. Πατούλης κατά την εκδήλωση των εγκαινίων, είναι η μεν πλατεία να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τοπόσημο του Μαρουσίου και το δε πάρκινγκ να εκτονώσει το έντονο πρόβλημα στάθμευσης που υπάρχει στην εμπορική περιοχή.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε αίτημα των κατοίκων για περισσότερα από 25 χρόνια, οπότε είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου. Εκτελέσθηκε υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αμαρουσίου, που κατάφεραν να διαχειρισθούν με επιτυχία σύνθετα τεχνικά ζητήματα. Για την υλοποίησή του ξεπεράσθηκαν εμπόδια που δημιουργήθηκαν από αλλεπάλληλες προσφυγές, οι οποίες κερδήθηκαν από τη νομική ομάδα του δήμου. Και εντέλει, διαψεύσθηκαν όλες οι Κασσάνδρες για αδυναμία ολοκλήρωσής του.

Κάνοντας αναδρομή στο 2007, οπότε εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Αμαρουσίου, ο κ. Πατούλης θύμισε ότι τότε είχε παραληφθεί ένας δήμος με συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις άνω των 350 εκατ. ευρώ. Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί. Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του αξιοποιήθηκε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία και πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει έργα ύψους άνω των 130 εκατ. ευρώ σε όλο το Μαρούσι, χωρίς επιβάρυνση των δημοτών.

Αναφέρθηκε στο δίκτυο κοινωνικών υποδομών που δημιουργήθηκε, αλλά και στις κυψέλες Πολιτισμού και δημιουργικής απασχόλησης που βρήκαν στέγη σε υπάρχουσες κτιριακές υποδομές του δήμου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη και στη Βορέειο Βιβλιοθήκη. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αγορά δυο ακινήτων (με πόρους από το Πράσινο Ταμείο) για τη φιλοξενία πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων Ήδη στο ένα ακίνητο φιλοξενείται το Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Βουδούρη.

Θύμισε, επίσης, τους δυο νέους παιδικούς σταθμούς, την ανάπλαση όλων των πλατειών του κέντρου, την εγκατάσταση νέου δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, τις δυο νέες πεζογέφυρες στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος των οδών Πεντέλης και Αναβρύτων κ.α.. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου και την ανάπλαση της πλατείας Αγ. Λαύρας. Υπενθύμισε ότι η παράταξή του είχε κερδίσει τρεις διαδοχικές φορές στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και μάλιστα κάθε φορά με αυξανόμενα ποσοστά.

Τα εγκαίνια του έργου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Πηγή

Leave a Reply