Τι διαφορετικό λέει ο Νανόπουλος για τα σκουπίδια;

1

Ο Βασίλης Νανόπουλος στα πλαίσια της δημιουργίας ενός προγράμματος κοστολογημενο και συγκεκριμενο το 2014 αποφάσισε να συνεργαστεί με τους Κωστάρα-Φωτιάδη και να υιοθετήσει τις προτάσεις ΠΡΩΣΥΝΑΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. 
Αν μη τι αλλο στη δημοτική αρχή ξέρουν ότι οι δύο ενεργοί πολίτες διαβάζουν και γνωρίζουν αφού παρακολουθούν τα πράγματα για πολλά χρόνια και το βασικό χωρις δογματισμούς…

 Στη διαβούλευση ο Κωστάρας καθόταν δίπλα στον Βασίλη Πανταζή ο οποίος είναι επίσης απο τους πολύ διαβασμένους και είχε έρθει κρατώντας ένα τόμο χαρτιά. Θα είχε ενδιαφέρον να βλεπαμε τι θα ελεγαν οι δυο συγκεκριμενοι αν είχαν πάρει το λόγο ειδικά μετά από αυτά που ακούγονταν απο τους δημάρχους…

Η Συμμαχία και συγκεκριμένα ο Βασίλης Νανόπουλος εχει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή γιατί στο πρόγραμμά του ζητουσε διαχείριση απορριμμάτων από τον δήμο την εποχή που η πορεία Ευθύνης είχε δώσει λευκή επιταγή στον Τατούλη , προεκλογικά είχε μιλήσει για το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων και προχθές δικαιώθηκε πάλι γιατί ο Πνευματικός παρουσιασε την ΠΡΩΣΥΝΑΤ ως σύμβουλο ( αλήθεια τι τον συμβούλευαν τόσο καιρό και δεν έχει ξεκινήσει τη διαλογή στην πηγή;). Μάλιστα έπαιξε το θεμα σκουπίδια με πολιτικό κόστος αφιερώνοντας ώρες σε τηλεοπτικό χρόνο προεκλογικά να μιλάει σε αδιάφορους τότε πολίτες για ολοκληρωμένη διαχείριση αντι να μιλά για το έργο του στο Επιμελητήριο…

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας ξενισε στην αρχή με την παρουσία του στην διαβούλευση αν και πολλοί έλεγαν ότι δεν θα εμφανιστεί.

  Η εξέλιξη της διαβούλευσης έδειξε ότι ο Νανόπουλος ήξερε ότι θα είναι εκεί η ΠΡΩΣΥΝΑΤ και φυσικά είχε κάθε λόγο να έρθει από τη στιγμή που οι εναλλακτικές του θέσεις δικαιώνονται.  Η πολιτική επιλογή να υιοθετήσει προτάσεις που μέχρι πρόσφατα ανήκαν μόνο στο χώρο των ανεξάρτητων συλλογικοτήτων ή αριστερών σχημάτων φαίνεται πως είχε ένα βασικό τεχνοκρατικό και οικονομικό υπόβαθρο  που ξεπερνάει τις ιδεολογικές γραμμές : την ανακύκλωση και το ύψος των δημοτικών τελών.   

Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο Νανόπουλος και οι συνεργάτες του μιλάνε με όλους τους εμπλεκόμενους στο θέμα σκουπίδια και σε πολλά επίπεδα. Σε αυτή τη φάση ο Νανόπουλος δεν έχει λόγους να συγκρουστεί με κανέναν άλλωστε όπως είπαν οι δήμαρχοι,  καμία διαχείριση δεν περπατάει χωρίς εγκριση και χρηματοδότηση από την περιφέρεια και την κυβέρνηση…Ολοι εκτός απο τον Πνευματικό που θέλει να σπάσει το γουρουνάκι κουμπάρα και να δώσει τα ρέστα του για το έργο που θέλει να κάνει…  

Ο κ. Νανόπουλος μιλα εκ του ασφαλούς αφού οι επαφές των δημάρχων με βουλευτές και υπουργούς δεν εφεραν το ποθητό για αυτούς αποτέλεσμα κάτι που φάνηκε και από την ομιλία Πνευματικού. Ήταν ο πιο αθόρυβος απο τους δημάρχους ο συνήθως εκρηκτικος Αλέκος.

Ο Ιανουάριος θα φέρει εξελίξεις αλλά σε αυτή τη φάση ο μόνος που έχει άγχος είναι ο Πνευματικός γιατί και λύση εγκεκριμενη δεν εχει και μακριά  από τις προεκλογικές του εξαγγελίες είναι και πόλεμο με τον Τατούλη  έχει ανοίξει και παράνομες χωματερές διατηρεί. Είναι μάλιστα σε χειρότερη θέση από άλλους δήμους γιατί υποτίθεται ότι όλες του οι χωματερές είναι κλειστές και τον εχει στο μάτι ο Τατουλης.   

Το πολιτικό ερώτημα είναι κατά πόσο το θέμα σκουπίδια θα απασχολήσει τους πολίτες στις επόμενες εκλογές αν και εφόσον δρομολογηθούν οι όποιες λύσεις.

Μη ξεχνάμε ότι ο κ. Σταυρέλης έχει δηλώσει ότι σε αυτή τη τετραετία ο Πνευματικός θα λύσει το ζήτημα των απορριμμάτων συνεπώς όλοι οι μνηστήρες υποψήφιοι δήμαρχοι από την πλευρά Πνευματικού έχουν επιλέξει την ίδια πλευρά στο θέμα απορρίμματα.  

Θ.Τ

1 COMMENT

  1. Η ουσία είναι ότι η μεγάλη μερίδα των Κορίνθιων είναι παντελώς αδιάφορη για όλα τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου. Είχε, έχει και θα έχει μαύρα μεσάνυχτα!

Leave a Reply