Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0

ArticleImage_167332-jpg

Ποια στάση τηρούν στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Μηνύματα υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες «δείχνει» νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής από την εταιρία Interview.

Το ποσοστό του εκλογικού σώματος που τάσσεται υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή φτάνει το 57%, ενώ το 37% κρίνει θετικά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Στις τάξεις των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας το 81% επιθυμεί εκλογή προέδρου, ενώ το 10% μόλις τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου έχει σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αγγίζει το 3,1%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 28,6% έναντι 25,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Τρίτο κόμμα έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 5,5% ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ (4,6%), το Ποτάμι (4,1%), η Χρυσή Αυγή (3,9%), οι ΑΝΕΛ (2,2%) και η ΔΗΜΑΡ (1,4%).

Σχεδόν ένας στους δέκα ψηφοφόρους (11%) δηλώνει αναποφάσιστος, ενώ το 8,2% απαντά «άλλο κόμμα» και το 5% επιλέγει «λευκό- άκυρο».

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας της τάξεως των 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 26% απάντησε «κανένας».

Leave a Reply