Τη Βουλή ενημερώνει το βράδυ ο πρωθυπουργός

0

mega_LARGE_t_53761_1341679_type12250

Έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής ζήτησε για σήμερα ο πρωθυπουργός ώστε να ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους, οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο με πολλά “αγκάθια” ακόμα στο τραπέζι.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να τραβήξει γραμμή ανάμεσα στο πενταετές πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα και στο δείγμα γραφής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους δύο μήνες.

Αναμένεται επίσης να εισέλθει στις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης και να ενημερώσει για το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης ενώ θα κάνει σαφείς αναφορές στα νομοσχέδια που προώθησε η κυβέρνηση στη βάση αυτής της συμφωνίας.

Δηλαδή στα νομοσχέδια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει όλους να πάρουν θέση. Πρωτίστως την αντιπολίτευση, αν συμφωνεί με όσα η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για νομοθέτηση ή αν συμμερίζεται τις θέσεις των δανειστών.

Στην κίνηση αυτή υπάρχει μήνυμα προς το εξωτερικό καθώς η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση εμπλοκής των διαπραγματεύσεων προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Όμως στέλνει και ένα μήνυμα προς την εσωκομματική “αντιπολίτευση” που καλείται να πάρει θέση. Στη διαπραγμάτευση που διεξάγεται η κυβέρνηση επιδιώκει να απουσιάζει η λιτότητα και τα υφεσιακά μέτρα καθώς αυτά αποτελούν “κόκκινες” γραμμές της.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η σύγκλιση του Eurogroup εντός της εβδομάδας, ώστε να δοθεί “πράσινο φως” στη ροή χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.

 

Leave a Reply