ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

0

11073386_10152902277243248_508011374_n

Το Facebook προχώρησε πρόσφατα σε ορισμένες αλλαγές στον «κανονισμό χρήσης» του και ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα κομμάτια είναι αυτό σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι σε σχέση με τις γυμνές φωτογραφίες.

Ο λόγος που έγιναν οι αλλαγές ήταν το ότι μέχρι τώρα οι κανόνες δεν ήταν απολύτως ξεκάθαροι με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις οι χρήστες να μην κατανοούν γιατί «κατέβηκε» η φωτογραφία ή το video που είχαν κάνει post στο timeline τους.

Τώρα, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα: «Θα διαγράφουμε φωτογραφίες ανθρώπων όπου φαίνονται τα γεννητικά τους όργανα ή επικεντρώνονται σε πλήρως εκτεθειμένα οπίσθια. Επίσης, θα απαγορεύουμε ορισμένες φωτογραφίες γυναικείου στήθους εφόσον περιλαμβάνουν και τη ρώγα» αναφέρεται στο κομμάτι «Γυμνό» (Nudity) του Community Standards. Αυτό, βέβαια, στην αγγλική έκδοση του κανονισμού, καθώς στην ελληνική τα πράγματα παραμένουν λίγο θολά: «Η πολιτική του Facebook είναι αυστηρή σε ό,τι αφορά την κοινοποίηση πορνογραφικού περιεχομένου και καθαρά σεξουαλικού περιεχομένου με τη συμμετοχή ανηλίκου. Επίσης, επιβάλλουμε περιορισμούς στην προβολή γυμνού. Συμμεριζόμαστε και σεβόμαστε το δικαίωμά σας να κοινοποιείτε περιεχόμενο με προσωπική σημασία: από φωτογραφίες ενός γλυπτού μέχρι οικογενειακές φωτογραφίες από το θηλασμό ενός παιδιού».

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι μάλλον θα πρέπει να προτιμήσετε να ακολουθήσετε τις οδηγίες της αγγλικής έκδοσης προκειμένου να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων…

Read more: http://www.newsbomb.gr/bombplus/social-media/story/567877/ti-apagoreyetai-na-deixnete-sto-facebook#ixzz3UfasleXS

Leave a Reply