Θύελλα αντιδράσεων μετά τις εικόνες ντροπής με τα χημικά κατά των συνταξιούχων

0

2605076

Θύελλα αντιδράσεων και δυσφορία στον πρωθυπουργό προκάλεσαν τα σημερινά επεισόδια έξω από το μέγαρο Μαξίμου, όπου συνταξιούχοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ και δέχθηκαν δακρυγόνα όταν επιχείρησαν να περάσουν και να φτάσουν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο πρώτος που τα άκουσε ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για τον οποίο τον τελευταίο καιρό υπάρχει γκρίνια καθώς προηγήθηκαν και οι καταγγελίες για το Α.Τ. Ομονοίας σε βάρος προσφύγων.

Μετά τα παράπονα του πρωθυπουργού ο Ν. Τόσκας ανέλαβε τελικά την πολιτική ευθύνη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων σε συγκεντρώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων και ακολούθως διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη εντοπίστηκε αστυνομικός που έκανε χρήση ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ είχε μεν δοθεί εντολή να μην σπάσει ο αστυνομικός κλοιός όχι όμως και να γίνει χρήση χημικών.

Για «πολύ περιορισμένο» περιστατικό έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, ο οποίος πήρε αποστάσεις μεν από τις συγκεκριμένες αντιδράσεις των αστυνομικών αν και όπως είπε σε γενικές γραμμές κάνει σωστά τη δουλειά της.

«Μόλις το έμαθα τηλεφώνησα σε όλους τους αρμοδίους και στον Γενικό Γραμματέα και στον Αρχηγό. Δεν θα ήθελα να υπάρχουν από την πλευρά της Αστυνομίας αυτού του είδους οι αντιδράσεις αν και νομίζω πως γενικά κάνει σωστά την δουλειά της και θεωρώ πως αυτό το περιστατικό ήταν πολύ περιορισμένο. Αλλά θα το δούμε», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών.

Τα σημερινά επεισόδια έγιναν αφορμή για σφοδρά πυρά από σύσσωμη την αντιπολίτευση με καρφιά για την «κυβέρνηση της Αριστεράς».

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Κουμουτσάκος από την πλευρά της ΝΔ. εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για το συμβάν, γράφοντας στα social media:

Απάντηση