Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για την έλευση του κρουαζιερόπλοιου, τα drinks, τα χορευτικά και τη μπάντα που θα υποδέχονταν τους τουρίστες…

Αυτά επί χαρτου γιατί η πραγματικότητα βάζει τα δεδομένα…

Δεδομένο πρώτο: Το κρουαζιερόπλοιο αφησε κόσμο πολύ στο κέντρο της Κορίνθου που επισκέφθηκε τα μαγαζιά της πόλης. Οικονομικό ενδιαφέρον υπάρχει για την πόλη λοιπόν αρκεί να βρουμε πως.

Δεδομένο δεύτερο: Ο συντονισμός του δήμου ήταν ανεπαρκής. Αφησε μόνους τους τους εθελοντές και δεν υπήρχε κανένας υπάλληλος του Δήμου γιο να τους συντονίζει και στο τέλος είχαμε το φαινόμενο να μοιράζει φυλλάδια ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ.Φαρμάκης. Ο Τίμος Πιέτρης πήρε μια καλή πρωτοβουλία αλλά χρειάζεται να υπάρχει συνέχεια. Δε μπορεί οι επιχειρηματίες εθελοντές να είναι παρόντες συνεχώς στο τζάμπα…Μια φορά στήριξαν , αντε να υπάρχει και μια δευτερη αλλά δε μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στον εθελοντισμό. Θέλει σχέδιο και οργάνωση.

Δεδομένο τρίτο: Η μπάντα και το χορευτικό έγιναν αντιληπτα μόνο από το ένα δέκατο των επιβατών, δηλαδή το πολύ σε 60-70 άτομα. Δείτε και το χαρακτηριστικό βίντεο.

Δεδομένο τέταρτο: Οι επιχειρήσεις της Κορίνθου έδειξαν προθυμία να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια και μπορεί να αποτελέσουν ένα σημαντικό όπλο…

Δεδομένο πέμπτο: Οι τουρίστες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στον πάγκο του επιμελητηρίου με τα τοπικά προιοντα. Ισως να πρέπει να δούμε έναν τρόπο να μπορούν ευκολα να τα προμηθεύονται. Παράλληλα πρέπει να υπάρχει ενημερωτικό υλικό για τα μέρη που μπορούν να επισκεφθούν στην Κορινθία και σε αυτά βάζω και το Λουτράκι. Πρέπει ο δήμος Λουτρακίου να δει πως μπορεί να τραβήξει κόσμο.

Δεδομένο εκτο: Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στο λιμάνι που δεν κοστίζουν και πολύ. Απο κάδους απορριμάτων και καθαρές τουαλέτες σε εμφανές μέρος μέχρι τη σωστή διαγράμμιση που να δείχνει την έξοδο.