«Θα μπορούσε να είχε γίνει χίλια κομμάτια ο άνθρωπος»

0

Στην κυριολεξία σώθηκε από θαύμα ο ειδικός φρουρός και οι κινήσεις που έκανε λίγο πριν δεχθεί την επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική πρεσβεία τα ξημερώματα της Πέμπτης του έσωσε την ζωή!

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αντιπρομοκρατικής, όλα δείχνουν από την διασπορά των θραυσμάτων ότι ήταν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου. Η χειροβομβίδα έγινε χίλια κομμάτια δηλαδή.

Ήταν ακόμη νύχτα. Ο αστυνομικός – φρουρός της γαλλικής πρεσβείας ήταν στη θέση του μέσα στο ειδικό θωρακισμένο κουβούκλιο στο πεζοδρόμιο έξω από τη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας. Είδε σε απόσταση αναπνοής μια μηχανή να κόβει απότομα ταχύτητα…

Ως εκείνη την ώρα η κίνηση στον δρόμο ήταν η φυσιολογική. Σταδιακά είχε αρχίσει να αυξάνεται. Η κίνηση όμως του οδηγού της μηχανής να σχεδόν να την ακινητοποιήσει έκανε τον αστυνομικό να εντείνει την προσοχή του. Είδε τον συνοδηγό της μηχανής να ρίχνει κάτι στο πεζοδρόμιο. Μέσα από το κουβούκλιο και καθώς ήταν ακόμη νύχτα ο αστυνομικός δεν διέκρινε τι ήταν και έτσι ενστικτωδώς βγήκε για να ελέγξει. Ανοίγοντας όμως την πόρτα είδε να κυλάει μερικά μόλις μέτρα μακρυά του η χειροβομβίδα.

Και πάλι ενστικτωδώς επέστρεψε στο κουβούκλιο, έκλεισε την πόρτα και κουλουριάστηκε στο πάτωμα. Ήταν μια κίνηση που του έσωσε τη ζωή καθώς κάποια από τα θραύσματα της χειροβομβίδας που σαρώνουν τα πάντα ακόμη και σε απόσταση 150 μέτρων διαπέρασαν το κουβούκλιο και τον τραυμάτισαν, ευτυχώς ελαφρά στο πόδι.

Το χρονικό

Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της γαλλικής πρεσβείας έγινε στις 04:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης (10.11.2016) στο κέντρο της Αθήνας. Δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι σχεδόν εν κινήσει πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον του κτιρίου της γαλλικής πρεσβείας με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο αστυνομικός που φρουρούσε την Γαλλική Πρεσβεία.

ΔΕΙΤΕ EIKONA ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Τα σημάδια από τα θραύσματα της χειροβομβίδας που έριξαν οι τρομοκράτες είναι εμφανέστατα στο κουβούκλιο του αστυνομικού-φρουρου της πρεσβείας.

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Τα δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, πέρασαν έξω από το κτίριο της πρεσβείας που βρίσκεται στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από τη Βουλή, και πέταξαν την χειροβομβίδα.

Από την έκρηξη τραυματίσθηκε ο αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σκοπού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση άνδρες της ασφάλειας εντόπισαν σε κάθετο της Πανεπιστημίου, στο ύψος των Εξαρχείων εγκαταλελειμμένη μια μηχανή η οποία έχει μπει στο “μικροσκόπιο”. Η μηχανή εντοπίστηκε με το τιμόνι ξεκλείδωτο, ενώ ήταν ακόμη ζεστή από τη χρήση. Οι πινακίδες της είναι κλεμμένες και έτσι όλα δείχνουν ότι είναι η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

πηγη

Απάντηση