Τεστ Αντισωμάτων Κορωνοϊού- Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις

0

Η εποχή που διανύουμε είναι περίεργη και δύσκολη για όλους και σίγουρα, αυτό που προέχει είναι η υγεία μας. Ένας σύγχρονος τρόπος για να προστατέψουμε την υγεία μας αυτή την περίοδο είναι και το τεστ αντισωμάτων κωρονοϊού. 

Σήμερα, με τη βοήθεια και τις ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδας που διατηρούν τα Διαγνωστικά Κέντρα ΒΙΟΤΥΠΟΣ, θα δούμε τι είναι το τεστ αντισωμάτων και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να το πράξουμε. 

 

Τι είναι το TEST Αντισωμάτων;

Πρόκειται για εξειδικευμένη εξέταση που ανιχνεύει τα αντισώματα του ιού στον οργανισμό και πραγματοποιείται με συγκεκριμένη διαδικασία και με μεγάλη ασφάλεια. 

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στη διαδικασία ανίχνευσης αντισωμάτων της κατηγορίας IgG και IgM, τα οποία και συνδέονται άμεσα με τον ιό. 

Σημαντικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία της εξέτασης

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εξέταση πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τελείται κάτω από συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Οι χώροι αυτοί είναι ξεχωριστοί από τους κύριους των διαγνωστικών κέντρων και βρίσκονται σε ειδικό covid room. 

 

Η διαδικασία που πραγματοποιείται για την εξέταση είναι η αιμοληψία και προτείνεται σε περιπτώσεις που πρέπει να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει περάσει τη συγκεκριμένη λοίμωξη στο πρόσφατο παρελθόν, με ήπια ή πιο έντονα συμπτώματα. Επίσης πραγματοποιείται σε περιπτώσεις που επιθυμεί κάποιος να ελέγξει την επιτυχία του εμβολιασμού. 

Εξέταση για IgG

Τα συγκεκριμένα αντισώματα αποτελούν προσαρμοσμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος προς τον ιό. Έχουν μεγάλη σημαντικότητα καθώς βοηθούν στην ανάπτυξη μακροχρόνιας ανοσίας και ανοσολογικής μνήμης του οργανισμού. 

Εξέταση για IgM

Είναι τα αντισώματα που παράγονται πιο γρήγορα από τον οργανισμό και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της άμυνας κατά των ιογενών λοιμώξεων. Μπορούν να ανιχνευθούν μετά από 3-6 , αφότου ξεκινήσει η λοίμωξη SARS. 

 

Αν θέλεις κι εσύ να κάνεις το τεστ αντισωμάτων και εξακολουθείς να έχεις απορίες για την διαδικασία της εξέτασης, επισκέψου την ηλεκτρονική σελίδα των διαγνωστικών κέντρων ΒΙΟΤΥΠΟΣ και λάβε τις απαραίτητες πληροφορίες, με την ασφαλή σκοπιά των ειδικών.

Απάντηση