Αmber alert

Ο 11χρονος Διονύσης είναι ορφανός και μεγάλωσε με τον παππού του και τη γιαγιά του σε καταυλισμό στη Γαστούνη
– Ο ανήλικος είχε δοθεί με εισαγγελική εντολή για φιλοξενία και νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία
– Στις αρχές του καλοκαιριού είχε μπει σε ένα αγροτικό και έλυσε κατά λάθος τοχειρόφρενο
– Αποτέλεσμα ήταν το αυτοκίνητο να παρασύρει και να σκοτώσει ένα παιδάκι 1,5 χρονών

Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμαλιάδας και της Γαστούνης ψάχνουν οι αστυνομικές Αρχές των 11χρνο Ρομά που το έσκασε την περασμένη Κυριακή μέσα από το Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου και φιλοξενούνταν.

Μάλιστα η ιστορία του 11χρονου Διονύση κρύβει ένα δράμα, εκτός του γεγονότος ότι ο ίδιος είναι ορφανός από γονείς και μεγάλωνε με το παππού και τη γιαγιά του σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Γαστούνης.

Ο ανήλικος με εισαγγελική εντολή είχε δοθεί για φιλοξενία και νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, καθώς το περιβάλλον που μεγάλωνε δεν ήταν το ενδεδειγμένο, όπως είχαν κρίνει οι υπεύθυνοι της Πρόνοιας στο Νομό Ηλείας που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση του μικρούλη Διονύση.

Ο 11χρονος την Κυριακή 30 Αυγούστου κατάφερε στην κυριολεξία να απόδραση από το Τμήμα Φιλοξενίας ορφανών παιδιών του Νοσοκομείου χωρίς να γίνει αντιληπτός από το προσωπικό, αλλά και τους υπαλλήλους ασφάλειας του Νοσοκομείου Παίδων.

Ωστόσο και όπως προαναφέραμε πίσω από την εξαφανίση του παιδιού κρύβεται ένα δράμα, καθώς στις αρχές του καλοκαιριού ο 11χρονος Διονύσης, είχε μπει σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο και κατά λάθος είχε λύσει το χειρόφρενο.

Το αυτοκίνητο ακυβέρνητο κύλησε στην κατηφόρα, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να σκοτώσει ένα παιδάκι 1,5 έτους, την ώρα μάλιστα που στο τιμόνι του ακυβέρνητου αγροτικού κάθονταν ο 11χρονος Διονύσης.

Βέβαια το παιδί υπέστη σοκ από το θάνατο του ανήλικου, ενώ ξεσηκώθηκε θύελλα από τους γονείς του θύματος, στο καταυλισμό των Ρομά στην Γαστούνη. Βέβαια επενέβησαν οι τοπικές Αρχές και τα πνεύματα ηρέμησαν, χωρίς να δοθεί άλλη συνέχεια στο ατυχές περιστατικό.

Ωστόσο με την υπόθεση του 11χρονου Διονύση ασχολήθηκε η Πρόνοια, με αποτέλεσμα οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που ανέλαβαν να διερευνήσουν την περίπτωση του 11χρονου, να διαπιστώσουν πως το περιβάλλον που μεγαλώνει είναι παντελώς ακατάλληλο για ένα παιδί και μάλιστα στην πιο τρυφερή του ηλικία, παρά το γεγονός ότι τόσο ο παππούς του όσο και η γιαγιά του με τις δυνάμεις που διέθεταν προσπαθούσαν για το καλύτερο.

Έτσι με εισαγγελική εντολή το παιδί δόθηκε για φιλοξενία στο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο ειδικό Τμήμα που έχει δημιουργηθεί για τα ορφανά παιδιά, ενώ παράλληλα παρακολουθούνταν και από γιατρούς λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας που είχε χωρίς βέβαια να υπάρχει πρόβλημα για την ζωή του παιδιού.

Η εξαφάνιση

Ο 11χρονος την περασμένη Κυριακή κατάφερε να φύγει από το Νοσοκομείο και αμέσως ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές αλλά και το “χαμόγελο του παιδιού”, ενώ κινήθηκαν και οι διαδικασίες για την δημοσιοποιήση της εξαφάνισης

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται στην εξαφάνιση του παιδιού να έχουν συμβάλλει ο παππους και η γιαγιά του Διονύση και αυτή την ώρα ο 11χρονος να είναι και μαζί τους.

newsit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here