Τέλος εποχής για τους διάσημους λουκουμάδες

0

Με μια λιτή ανακοίνωση στον ιστοχώρο του, το πασίγνωστο λουκουματζίδικο «Αιγαίον» της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο για σχεδόν έναν αίώνα γλύκανε τους Αθηναίους με τις λιχουδιές του, έκανε γνωστό ότι κλείνει ή, τουλάχιστον κλείνει το ιστορικό του κατάστημα.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη σελίδα του ιστοχώρου του «Αιγαίον» αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το “Αιγαίον” κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!».

Το «Αιγαίον» υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας από το 1926, όταν ο ιδρυτής του, Γεώργιος Φύλλας, ανοίγει το συν επώνυμο καφενείο σε κτίριο του 1890, στη γωνία Πανεπιστημίου και Χαριλαου Τρικούπη.

Λίγα χρόνια μετά, εισάγει στον τιμοκατάλογό του το βασικό προϊόν που θα το αναγάγει σε περιώνυμο αθηναϊκό στέκι και θα του δώσει ιδιαίτερη φήμη έως σήμερα.

Οι λουκουμάδες Αιγαίον, που προπολεμικά συναγωνίζονταν αρκετά καταστήματα του είδους στην περιοχή, θα επικρατήσουν έως σήμερα μοναδικά, μεταφέροντας έναν σχεδόν ολόκληρο αιώνα παράδοσης.

Σήμερα, την επιχείρηση συνεχίζει ο εγγονός του ιδρυτή του «Αιγαίον», Γιώργος Φύλλας, ο οποίος αναλαμβάνει τη συνέχεια του καταστήματος, θέλοντας να αξιοποιήσει το πτυχίο του στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά, επενδύοντας στη διατήρηση, στην εξέλιξη ή διαφορετικά, στην φίρμα της οικογενειακής επιχείρησης, πάντα με σεβασμό στο όνομα, στη φήμη, στο ίδιο το προϊόν και κατ’ επέκταση στην παράδοση και στην ιστορία.

Leave a Reply