Τελικά την θέλουμε την ΠΓΕ Κορινθος; (Άρθρο του Θύμιου Τσαρμπου)

0

Για ακομα μια φορα διχασμενος ο Κορινθιακος λαός. Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση της συμφωνίας Πνευματικού και Κούγια για να έρθει η Παναχαικη να παίζει στο στάδιο της Κορίνθου. Μάλιστα στην αρχή ακούστηκε για συννενωση με τη θρυλική Μπάρτσα.
Μετά ήρθε ο ίδιος ο κος Κούγιας να μιλήσει για όνειρα Superleague και για επαναφορά της Κορίνθου στις μεγάλες κατηγορίες…
Κορίνθου;  Όχι ακριβώς αφού ο λόγος γίνεται για ένα τεστ (λόγια Κουγια) για να δουν αν οι συνθήκες ευνοούν την παραμονή της ομάδας.
Ο Δήμαρχος Αλ. Πνευματικός μάλιστα έδωσε δωρεάν γήπεδο (με αυτόν τον τρόπο ξεπερνιεται ο σκόπελος της αλλαγής ονόματος σε ΠΕΓ Κόρινθος αφού ο δήμος Κορινθίων θα είναι ο Μέγας χορηγός όπως η Skoda στην Ξανθη)
Εδω έρχεται η πρώτη ένσταση. Μπορεί ο δήμος να μπει χορηγός σε μια ΠΑΕ; Γιατί η ερασιτεχνική Παναχαικη δεν έχει καμία σχέση με την Παναχαικη που φέρνει εδώ ο κος Κούγιας.

Δεύτερον πως αποφάσισε ο δήμος να δωρισει το γήπεδο στην Παναχαική; Πήρε απόφαση του ΚΕΠΑΠ; Ήρθε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο;

image

Όχι και στα δύο είναι η απάντηση. Μπορεί τη στιγμή που γράφεται το άρθρο να έχει θετική απόφαση όμως το γήπεδο δωθηκε 4 Μαΐου με υπογραφή Φιλιπακοπουλου με την προσφιλη τακτική του αποφασίζομεν και διαταζομεν.
Ο κος Πνευματικός λοιπόν πήρε πάνω του τη συμφωνία. Με όλα τα ρίσκα για τα θετικά και αρνητικά. Χωρίς να ζητήσει συμμάχους στην πόλη εκτός από τις δικές του επιχειρήσεις (Canal Dive,  Korinthian Palace).
Όλοι θέλουμε τη Μπάρτσα να γυρίσει στις μεγάλες κατηγορίες όμως αναρωτιομαστε…. Τι διαφορετικό ζήτησε τότε ο Μπεθανης που ζήτησε γήπεδο αφού πρώτα είχε σκάσει ένα σωρό λεφτά και έλεγε πως θα φέρει και τις εταιρείες του στην πόλη αν έμενε στην Μπάρτσα. Ο κος Κούγιας φέρνει μόνο την ομάδα και γνωρίζουμε τι έχει γίνει σε όλες τις ομάδες κατά την αποχώρηση του.  Μπορεί να είναι τυχαίο όμως τα γεγονότα είναι συγκεκριμενα.
Παράλληλα υπάρχει και το ηθικό του ζητήματος. Η Παναχαικη είναι μεγάλη ομάδα και ιστορική.  Δεν είναι ομάδα κομήτης χωρίς ιστορία.  Και αυτή η συμφωνία δημιουργεί αντιπαλοτητα μεταξύ των δύο πόλεων. Αν και αν κρίνω από τις ανακοινώσεις ερασιτεχνικης και οπαδών μάλλον με ανακούφιση βλέπουν την ηρωικη έξοδο Κούγια.
Το θέμα είναι κοιτώντας μόνο το δικό μας συμφέρον… Πόσο εύκολο είναι  να βλέπεις μια ομάδα στο γήπεδο που γνωρίζεις ότι το ΠΓΕ μπροστά από το Κόρινθος σημαίνει Παναχαικη και να φωνάζεις Forca Barca Όλε;  Αν κρίνω από άλλες περιπτώσεις τα αποτελέσματα θα το κρίνουν και τίποτα άλλο.  Γιατί ελάχιστοι ρομαντικοί έχουν μείνει πλέον να σκέφτονται τη φανέλα. Κυριακή κοντή γιορτή ή μάλλον το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου θα είναι ενδεικτικό για το πως θα κινηθούν οι οπαδοί της Μπάρτσα.

Leave a Reply