Τελικά τι έγινε με τον επόπτη στα ΜΜΕ (από έναν που ήταν εκεί)

0


Μια ακόμα χρυσή σελίδα στην Κορινθιακή δημοσιογραφία ζήσαμε χθες.

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να μην ασχοληθεί κανένας, έγινε σημαία από αυτούς που εναγωνίως προσπαθούν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα και να τη φέρουν στο επίπεδο που μπορούν να χειριστούν όπως επίσης και στο επίπεδο της “δημοσιογραφίας” που υπηρετούν. 

Επειδή γνωρίζω τα πραγματικά γεγονότα και επειδή οι γενικότητες και οι κορώνες που εκπέμπονται από το Facebook από το Γιάννη Λάμπρου αλλά και από το μπλογκ ανάδειξης επειχηρησεων που διαθέτει απλώς υπηρετούν μία πολιτική στρατηγική, οφείλω να αποκαταστάσω την αλήθεια των πραγμάτων :

Ο έλεγχος της επιθεώρησης εργασίας γινόταν σε ΜΜΕ της Κορίνθου και πιο συγκεκριμένα στα κανάλια AXION και SUPER. Δε βρήκαν κανέναν στα κτήρια και έψαχναν μέσω τηλεφώνου που είναι το προσωπικό. Με κάποιον τρόπο που δεν υπάρχει λόγος να αναφερθεί μαθεύτηκε η συνέντευξη τύπου και σίγουρα δεν ήταν καταγγελία.

Ήρθαν λοιπόν για έναν τυπικό έλεγχο και βρήκαν μόνο 4 ΜΜΕ από τα 5 που ήταν στην συνέντευξη του κ. δημάρχου γιατί το 5ο είχε φύγει λίγα λεπτά πριν. Και οι 4 παρόντες έχουμε ατομικές επιχειρήσεις και φυσικά δεν είχαμε λόγους να κρυφτούμε ή να φύγουμε ή να κάνουμε οτιδήποτε άλλο.

Κατεβαίνοντας από το γραφείο επικοινώνησα με το δήμαρχο να του πω το συμβάν και η αντιμετώπιση του ήταν να δει ποιος έκανε την καταγγελία.

Λίγη ώρα μετά άρχισε η παραφιλολογία και η υστερία. Με καλεί στο τηλέφωνο έξαλλος ο κ. Πνευματικός ότι ο Νανοπουλος έβαλε να έρθει η επιθεώρηση και ότι το ήξερα ότι θα γίνει και άλλες τέτοιες ομορφιές. Αφού λοιπόν υποτίθεται ότι συζητήθηκε αυτό μεταξύ μας, ο δήμαρχος δίνει αμέσως συνέντευξη σε συγκεκριμένο μέσο που είχε μείνει εκεί, ότι ξέρουμε ποιος το έκανε.

Κοινώς ο πρώτος πολίτης της πόλης κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι κάλεσε επιθεώρηση (αλήθεια τι είχε να φοβηθεί ; ) για να πιάσουν το συνεργείο που είχε φύγει. 

Δηλαδή ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί ως αντιπολιτευτικό μέσο στην αντιπολίτευση (sic) τις υπηρεσίες του δήμου (πολεοδομία, λιμενικό ταμείο κ.α) κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι κάλεσε την επιθεώρηση για το κανάλι που έχει πάει και αυτό σε ελεγκτικές αρχές την αντιπολίτευση (πολεοδομία, επόπτη, πυροσβεστική, υγειονομικό κ.α). Γελάνε και οι πέτρες δηλαδή. Το καναλι αυτό είχε αποχωρήσει τρία λεπτά πριν έρθει ο έλεγχος στο κτήριο βάζοντας κάθε υγιώς και σοβαρά σκεπτόμενο άνθρωπο σε άλλες σκέψεις αλλά τέλος πάντων.

Και από εκεί έπιασε δουλειά ο μαέστρος Γιάννης Λάμπρου ο οποίος ακόμα βγάζει δάκρυα που δεν έχει μιλήσει 3 μήνες με τον δήμαρχο (άτιμη κοινωνία …). Τρία πύρινα ποστ που στοχοποιούν την αντιπολίτευση για μαύρες σελίδες στη δημοσιογραφία χωρίς να κατανομαζεται ο “ρουφιάνος” έτσι για να συντηρείται ένας μύθος σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα από την καθημερινότητα η οποία δεν πήγε καλά για τον δήμαρχο τους τελευταίους μήνες. 

Καλό το παραμύθι αλλά το δράκο τον καθάρισε ο Δον Κιχώτης. 

Σε προσωπική επικοινωνία που είχα μαζί με τον Γιάννη Λάμπρου μου είπε πως εκτιμάει οτι δεν προέρχεται από εμένα η καταγγελία και κάλεσε μάλιστα τον Πνευματικό σε ένα από τα ποστ να προσέχει ποιους έχει δίπλα του.

Μάλιστα είπε για φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους που είχε μαζί του ο κ. Νανοπουλος στην έκθεση (είναι η δεύτερη αναφορά σε αυτούς) και ότι ο ίδιος δεν εξετάζει ποιος είχε τιμολόγια… 

Όχι κύριε συνάδελφε … να εξετάσετε ποιοι έχουν τιμολόγια και προσφέρουν υπηρεσίες γιατί δε μπορείτε να βάζετε τους πάντες σε ένα τσουβάλι. Το κανάλι κάθε Παρασκευή βγαίνει και λέει για δημοσιογράφους που δεν κόβουν τιμολόγια… Αλήθεια πως κόβεις τιμολόγιο για δημοσιογραφία σε δικό σου μέσο ; Τιμολόγια κόβεις για διαφημίσεις και καλύψεις εκδηλώσεων όπου πληρώνεσαι εκτός αν έχω χάσει εγώ τα τελευταία 19 χρόνια μια πηγή εσόδων… ή αν κάποιοι έχετε κάποιον άλλο τρόπο και πρέπει να το πείτε.
Κάτι που βέβαια ξεχνάνε, επίσης κάποιοι, να πουν είναι ότι ο επόπτης εργασίας είναι εκλεγμένος με την παράταξη Πνευματικού και αν από αυτόν προέρχεται ο έλεγχος, συγχαρητήρια που έκανε καλά τη δουλειά του. Ο χώρος των ΜΜΕ δεν έχει ασυλία. Πρέπει να ασφαλίζονται υπάλληλοι και ιδιοκτήτες και οποίος έχει αντίρρηση θα ήθελα να μας εξηγήσει το λόγο. 

Τέλος νομίζω ότι πολύ κακό έγινε για το τίποτα, κουτσομπολιό και μπουρδολογία εκεί που δεν υπάρχει έργο και πολιτική. Η προσπάθεια μερικών να ισοπεδώνουν τα πάντα θα τελειώσει όπως επίσης το δούλεμα στον απλό κόσμο. Ελπίζω να είμαι σαφής.

Υ.Γ Θα έπρεπε να είμαι απογοητευμένος και εκνευρισμένος όπως “κάποιοι” που μυξοκλαίγονται κατά καιρούς και το παίζουν ιεραπόστολοι αλλά προτίμησα να μιλήσει το ρεπορτάζ και πάλι. Και φυσικά θα επανέλθω ….

Υ.Γ 2 Έχει ενδιαφέρον ότι ακόμα μια φορά οι μόνοι που έγραψαν για το συμβάν ήταν αυτοί που δεν ήταν εκεί. 

Θ.Τ

Leave a Reply