Τελικά σε αυτήν την πόλη κάποιοι την έχουν δει σεριφηδες

0

image

Απίστευτα και όμως αληθινά αυτά που συνέβησαν σήμερα το πρωί στα εγκαίνια του 14ου Δημοτικού Σχολείου και του 12ου Δημοτικού Σχολείου στην Συνοικία του Αη Γιώργη Κορίνθου.

Φαινόμενα άκρως «φασιστικά» και «ρατσιστικά» που στιγμάτησαν την εκδήλωση και ντρόπιασαν την πόλη μας ,την Κόρινθο. Στον απόηχο των ντροπιαστικών επεισοδίων Κούγια-Πνευματικού που είναι γνωστά πλέον σε όλη την Ελλάδα .

Φαινόμενα που συνέβησαν μπροστά στα μάτια του Υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουϊκ,

Του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη πολλών στελεχών της αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης δεκάδων πολιτών και μικρών μαθητών.

Βεβαίως όπως μας είπαν πολίτες που βρισκόντουσαν στα εγκαίνια τα «φασιστικά και ρατσιστικά» αυτά φαινόμενα αυτά συνέβησαν με την εμφανή ανοχή αλλά κι το «σιγοντάρισμα» του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού και στενών συνεργατών του.

Συγκεκριμένα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του Υπουργού και άλλων επισήμων στο νέο κτήριο που θα στεγάσει το 14ο Δημοτικό Σχολείο και το 12ο Νηπιαγωγείο, ο γνωστός επαγγελματίας φωτογράφος της Κορίνθου Βασίλης Ψωμάς αλλά και γνωστός για τα επεισόδια που έχει δημιουργήσει εναντίον συναδέλφων του από τα τοπικά ΜΜΕ ,

Άρχισε να επιτίθεται φραστικά σε συνάδελφό του φωτογράφο Βουλγαρικής καταγωγής τον Τσέτσι Τσάνκοβ , κάτοικο Κορίνθου και μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού λέγοντάς του ότι δεν είναι διαπιστευμένος για να καλύπτει εκδηλώσεις αλλά και ότι «ήρθαν οι Βούλγαροι να μας πάρουν τις δουλειές» , « οι Βούλγαροι και οι αλλοδαποί θα μας φάνε το ψωμί» και άλλα τέτοια.

Δύο στενοί συνεργάτες του Αλέκου Πνευματικού-ο Διευθυντής του Δήμου Παναγιώτης Λούμπας και ο υπεύθυνος τύπου- χωρίς να έχουν καμία απολύτως αρμοδιότητα, έσπευσαν σε ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας που βρισκόταν στην εκδήλωση ζητώντας του να ελέγξει αν ο Τσέτσι έχει νόμιμα χαρτιά επαγγελματία φωτογράφου.

Ο Αστυνομικός πήγε αμέσως να ζητήσει τα χαρτιά του φωτογράφου την ώρα που αυτός έκανε την δουλειά του. Παρόλα αυτά ο φωτογράφος σταμάτησε να κάνει την δουλειά του και έδειξε τα χαρτιά του στον Αστυνομικό.

Κι ενώ ο Αστυνομικός έλεγχε τα χαρτιά του τότε «ορμάει» ο Βασίλης Ψωμάς και αρπάζει τα χαρτιά από τα χέρια του Αστυνομικού για να ελέγξει μόνος του σε ποία ένωση είναι μέλος ο συνάδελφός του.

Γεγονότα που θυμίζουν μαύρες εποχές της δικτατορίας στην Ελλάδα αλλά και εποχές λειτουργίας του «παρακράτους»!

Εκ του ελέγχου προέκυψε η νομιμότητα του Τσέτσι Τσέκοβ αλλά ο Βασίλης Ψωμάς δεν το έβαλε κάτω.

Την ώρα που ήταν να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων ο Τέρενς Κουίκ και δίπλα του ήταν δήμαρχος αντιπεριφερειάρχης Διευθυντής πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.ά πάει μπροστά του και ζητάει από τον Υπουργό να ελέγξει ποιοί είναι οι διαπιστευμένοι φωτορεπόρτερ που τραβούν φωτογραφίες και βίντεο στην εκδήλωση!!

Φυσικά ο Τέρενς Κουίκ ευγενικά του απάντησε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του να κάνει κάτι τέτοιο, ενώ οι παρευρισκόμενοι επίσημοι δεν άρθρωσαν λέξη!

Μόνο ντροπή μπορεί να αισθάνεται κάθε ελεύθερος και δημοκρατικός πολίτης για τα γεγονότα που προαναφέραμε.

Ακραία φαινόμενα «φασισμού» και «ρατσισμού» μπροστά στα μάτια των αρχών και επισήμων που όχι μόνο έμειναν απαθείς αλλά κάποιοι από αυτούς εμμέσως πλην σαφώς «σιγοντάρισαν» τα γεγονότα αυτά

Πηγή Sedona.Gr

Leave a Reply