Τελικά μήπως ψηφοφόρε πρέπει να τα βάλεις με αυτόν που βλέπεις στον καθρέφτη;

0

image

Άρχισα να γράφω το άρθρο αυτό μετά από μια συζήτηση στο facebook με ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά.
Η συζήτηση είχε να κάνει με τις διαπιστώσεις τους γύρω από τους παρατρεχάμενους στα κόμματα και το κατά πόσο επηρεάζουν τη σκέψη τους για επιστροφή τους στον πολιτικό χώρο που ανήκαν.
Κάθισα λοιπόν και αναρωτήθηκα γιατί κάθε φορά γινόμαστε κοψοχερηδες. Οποίος και να βγαίνει στην εξουσία τελικά αλλάζει…
Αποφάσισα λοιπόν ότι τελικά αυτό που δεν αλλάζει είναι η ίδια η εξουσία. Είτε Βαγγέλης, είτε Αλέξης είτε Αντώνης είτε Φουφουτος βγει τελικά στο τέλος θα καταλάβει και αυτός ότι άλλος κυβερνά. Καλά το είχε θεσει ο Καραμανλης το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο.
Και η απάντηση είναι εσύ… Εσύ κυβερνάς που φτιάχνεις τη συμπεριφορά του υπαλλήλου, του βουλευτή του Υπουργού.
Εσύ απευθύνεσαι στο νταλαβεριτζη και του δίνεις δύναμη να σε κυβερνάει όντας ο παρατρεχάμενους του “δυνατού” και μετά αυτός επιβάλλει τους δικούς του όρους αφού με τη δύναμη που του δίνεις ασκεί εξουσία πάνω του.
Οι παρατρεχάμενοι πάντα θα είναι κοντά στην εξουσία γιατί ξέρουν τους δρόμους και τα μονοπάτια. Εσύ από την άλλη μπορείς να κάνεις το καθήκον σου σαν πολίτης καταγγέλλοντας τον κακό υπάλληλο και επιβραβεύοντας τον καλό.
Εσύ μπορείς να κυβερνήσεις τη χώρα σου με το να γίνεις καλύτερος ΠΟΛΙΤΗΣ. Ξεκινά λοιπόν την επανάσταση σου από την καθημερινότητα. Από τον κακό επιχειρηματία επισημαίνοντας τι κακό έχει η υπηρεσία του. Τον κακό υπάλληλο λέγοντας του το παράπονο σου. Τον κακό δημόσιο υπάλληλο ζητώντας εξηγήσεις για την κακή υπηρεσία. Τον κακό δημοτικό σύμβουλο για την ανυπαρξία του στην καθημερινότητα σου.
Ξεκίνα την επανάσταση από το μικρόκοσμό σου κανε το περιβάλλον γύρω σου καλύτερο και τελικά φτάσε στον εαυτό σου και αναρωτησου… Εγώ πως μπορώ να κάνω καλυτερο για όλους τον κόσμο γύρω μου; Ξεκίνα πετώντας τα σκουπίδια σου στον κάδο, καθαρίζοντας από το δρόμο τις ακαθαρσίες του σκύλου σου,  χαμογελώντας στον υπάλληλο που σε εξυπηρέτησε σωστά και λέγοντας ένα ευχαριστώ… Είναι μια αρχή… Αυτό πάντα ήταν το δύσκολο.
Και τώρα τράβα να ψηφίσεις στις 20 έχοντας αυτά στο μυαλό σου… Γιατί ο ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΣ σίγουρα θα πάει να ψηφίσει…

Leave a Reply