Τελεταί Μπούκουρας

0

mouk

Ένα ψηφιακό γραφείο τελετών που ξορκίζει το θάνατο με πολύ γέλιο.

Οι Τελεταί Μπούκουρας είναι μια ιδέα. Μια ιδέα που εκφράζεται με πολλούς τρόπους αλλά με κοινό παρονομαστή το ειρωνικό χαμόγελο που θα έπρεπε να έχει ο άνθρωπος απέναντι στον θάνατο. Είναι σαν να παίρνεις την ισοπαλία ενώ ουσιαστικά ξέρεις ότι θα χάσεις. Όλοι θα χάσουν. Το θέμα είναι να το χαρείς μέχρι τη λήξη. Ο θάνατος είναι το πιο σταθερό και σίγουρο πράγμα σε ολόκληρο το Σύμπαν και ισχύει για τα πάντα ανεξαιρέτως. Το να εμπνέεται κανείς και να αντλεί χιούμορ από αυτόν το βρίσκω τουλάχιστον απελευθερωτικό.

Η σελίδα του facebook «Τελεταί Μπούκουρα» είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα trolls που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή. Ο ιδιοκτήτης της σελίδας επέλεξε να χριστεί νεκροθάφτης, επάγγελμα που ο περισσότερος κόσμος φοβάται ακόμα και να αναφέρει. Όλοι φτύνουμε τον κόρφο μας στην θέα μιας νεκροφόρας ή στο άκουσμα ενός θανάτου. Ο Μπούκουρας φαίνεται να είναι αρκετά εξοικειωμένος με τον θάνατο, γι’ αυτό και τον σατιρίζει τόσο καυστικά. Αυτό θέλει να πετύχει και με τον υπόλοιπο κόσμο, να πετάξει την θλίψη όσο μπορεί και να βγάλει όσο γέλιο μπορεί  μέσα από ένα τόσο τραγικό γεγονός. Στη σελίδα του μπορείς να βρεις ακόμα και συνταγή για παγωτό-κόλλυβα, μια «θανατερή» γαστρονομική πρόταση για το καλοκαίρι και μια πετσέτα-φέρετρο για την παραλία.

teletai mpoukouras

mpoukouras88852_403339379772591_1353856887_n

Πες μας δυο λόγια για τις Τελετές Μπούκουρας.
Οι Τελεταί Μπούκουρας είναι μια ιδέα. Μια ιδέα που εκφράζεται με πολλούς τρόπους αλλά με κοινό παρονομαστή το ειρωνικό χαμόγελο που θα έπρεπε να έχει ο άνθρωπος απέναντι στον θάνατο. Είναι σαν να παίρνεις την ισοπαλία ενώ ουσιαστικά ξέρεις ότι θα χάσεις. Όλοι θα χάσουν. Το θέμα είναι να το χαρείς μέχρι τη λήξη. Ο θάνατος είναι το πιο σταθερό και σίγουρο πράγμα σε ολόκληρο το Σύμπαν και ισχύει για τα πάντα ανεξαιρέτως. Το να εμπνέεται κανείς και να αντλεί χιούμορ από αυτόν το βρίσκω τουλάχιστον απελευθερωτικό. Σίγουρα δεν τον πιάνεις φίλο αλλά του σπας τον τσαμπουκά. Ποία μεγαλύτερη εξοικίωση με μια ιδέα τόσο «άγνωστη» και τόσο απόλυτη; Πέραν του να το ζήσεις φυσικά, απλώς μετά δε θα έχεις την ευκαιρία να το συζητήσεις και να το εκφράσεις. Οπότε, τα κάνεις όλα από πριν.

Έχεις πραγματικό γραφείο γιατί όλο αυτό φαίνεται σαν ένα πολύ επιτυχημένο τρολ;
Μέσα μου είναι όλα πέρα ως πέρα αληθινά. Αν προσέξει κανείς θα δει πως οι περισσότερες ιδέες είναι ένα ξεβράκωμα -και κάτι παραπάνω- μιας καμουφλαρισμένης ευγένειας, ενός ταμπού που ο κόσμος φοβάται και αποφεύγει. Βασίζονται στο επάγγελμα που σχεδόν όλοι φτύνουν τον κόρφο τους όταν το ακούν αλλά κανείς δε σκέφτεται οτι όλα είναι απλά, αδρά και λιώνουν εύκολα. Φυσικοχημεία 101.

mpoukouras7

Με τι ασχολείσαι γενικά, εκτός από τις τελετές;
Ασχολούμαι κυρίως με το ραδιόφωνο αλλά και με την τέχνη του μασάζ. Σαν χόμπι έχω την συγγραφή ιστοριών τρόμου αλλά δε μπορώ να πω οτι τα καταφέρνω τόσο καλά. Εκτός από αυτό, ενδιαφέρον βρίσκω και στη συλλογή οστών και τέφρας μεγάλων προσωπικοτήτων. Τέλος με γαληνεύει η επαφή με τη φύση. Εκτρέφω κουνελάκια, σαλιγκάρια (αυτό είναι κάπως κερδοφόρο) και καλλιεργώ τα δικά μου μανιτάρια. Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στο χώμα οφείλω να ομολογήσω. Είναι έμφυτο.

Γιατί επέλεξες αυτή την θεματολογία για την σελίδα σου;
Θα σας πω το εξής πιστεύοντας ότι θα σας καλύψω. Όταν ήμουν μικρός και πηγαίναμε βόλτες με την οικογένειά μου, κάθε φορά που περνούσαμε έξω από Νεκροταφείο έκανα σαν τρελός να σταματήσουμε και να μπούμε μέσα. Έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις από πικ-νικ σε ξεχασμένα Νεκροταφεία της επαρχίας. Η οικογένειά μου πάλι όχι. Οπότε αντιλαμβάνεστε οτι η θεματολογία μου δεν είναι επιλογή αλλά μια πηγαία νεκρίλα. Αυτό που εν τέλει επιλέγω είναι ο τρόπος που θα προβληθεί.

Σου στέλνουν μηνύματα για να σε κράξουν;
Φυσικά. Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να κουνήσει ούτε καν το βλέμμα του ώστε να αλλάξει οπτική γωνία. Ούτε λίγο. Δεν μπαίνω όμως στην διαδικασία να κρίνω ή να κατηγορήσω κάποιον ο οποίος δεν βλέπει τα πράγματα όπως εγώ. Ακόμα και αν «κράζει». Ακόμα και αν είναι η συντριπτική πλειοψηφία αυτή που χαίρεται την όποια οπτική της γωνία. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως εγώ με τη σειρά μου δεν πρέπει να εκφράζω την δική μου. Εξάλλου όπως είχε πει και ο Μοντεχρίστος του Αρκά «δε μπορούμε να έχουμε όλοι χιούμορ».

mpoukouras3mpoukouras1moukouras6

Πόση ώρα σου παίρνει για να φτιάξεις την κάθε εικόνα;
Εξαρτάται. Από λίγα λεπτά μέχρι πολλά λεπτά.

Απαντάς σε όλα τα σχόλια και τα μηνύματα που σου στέλνουν;
Ναι, απαντώ σε όλα.

Πιστεύεις ότι το χιούμορ είναι απάντηση στην κρίση;
Ποιά κρίση; (βαθύ σατανικό γέλιο). Το χιούμορ δεν είναι ούτε απάντηση ούτε λύση. Σε βοηθάει όμως να βρεις απαντήσεις και λύσεις.

https://www.facebook.com/teletempoukouras

http://grekamag.gr/22727/

Leave a Reply