Τεχνητά Μέλη: Από την επιστημονική φαντασία στην πραγματικότητα

0

Σε πολλούς ίσως να φαίνεται ακόμα επιστημονική φαντασία όμως τα τεχνητά μέλη είναι πλέον μία πραγματικότητα. Ένα ακόμα επίτευγμα της επιστήμης που συνεχίζει να αναπτύσσεται με αλματώδεις ρυθμούς.

Ένα τεχνητό χέρι (δείτε εδώ) ή ένα τεχνητό πόδι (δείτε εδώ) μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά ένα άτομο που έχει υποστεί ακρωτηριασμό να συνεχίσει φυσιολογικά τη ζωή του.  Και καθώς η επιστήμη προχωρά και τα πρόσθετα μέλη εξελίσσονται ακόμα και να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό. 

Το γεγονός αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτεί κανείς ότι κατά μέσο όρο καταγράφεται στη χώρα μας ένας ακρωτηριασμός κάθε μέρα.

Μπορούν τα τεχνητά μέλη να χρησιμοποιηθούν σε κάθε είδους ακρωτηριασμό;

Όχι. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες θα πρόσθετα μέλη δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν για διάφορους λόγους. Σε πολλές άλλες περιπτώσεις ωστόσο μπορούν να βοηθήσουν κάποιον να επιστρέψει σε μία κανονικότητα και να ανεβάσουν την ψυχολογία του.

Τα σύγχρονα τεχνητά μέλη μπορούν να δείχνουν πλέον σε μεγάλο βαθμό πραγματικά. Ένα τεχνητό χέρι ή ένα τεχνητό πόδι κατασκευάζεται με βάση την ανθρώπινη ανατομία. Προκειμένου να γίνει αυτό εφικτό είναι απαραίτητο να μετρηθεί το υπάρχον μέλος με καλούπια και να βρεθεί η κατάλληλη χρωματική απόχρωση μέσα από ένα χρωματολόγιο.

Ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου για το οποίο προορίζεται το τεχνητό μέλος λαμβάνονται διάφορα στοιχεία που κωδικοποιούνται μέσω ενός υπολογιστή έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η επιστήμη των πρόσθετων μελών είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας. Καθώς νέα δεδομένα έρχονται στο προσκήνιο μέσα σε σύντομα χρονικά διαστήματα είναι απαραίτητο για κάθε εταιρεία που ασχολείται με αυτά να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Στα ορθοπεδικά είδη Τσαγκαράκης μπορεί κάποιος να βρει μία μεγάλη ποικιλία από πρόσθετα μέλη των κάτω και άνω άκρων που προσομοιάζουν τα φυσικά προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις και χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας.

Όλα τα τεχνητά μέλη της ορθοπεδικά είδη Τσαγκαράκης παρέχουν σε κάθε περίπτωση εγγύηση ποιότητας και ανθεκτικότητας.

Leave a Reply