Ταχύρυθμα 10ωρα σεμινάρια service, Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.

0

Ταχύρυθμα (10 ωρών – 2 ημέρες) Σεμινάρια
Service Εστιατορίου, Καφέ, Μπάρ,
– Λειτουργίας Μπαρ,
από το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.
νομού Κορινθίας
στο ΙΕΚ Ευρωπρόοδος
Ενημέρωση πληροφορίες και
δηλώσεις συμμετοχής
στα τηλέφωνα:
2741074300 και 6980420173,
στα emails:
chinfo@seges.gr cdousikos@gmail.com

image

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
1Η ΗΜΕΡΑ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Το προσωπικό του χώρου σερβιρίσματος: Βασικά προσόντα
– Η στάση του τραπεζοκόμου.
– Σωστοί τρόποι λειτουργίας χώρων εστίασης
– Ευχάριστη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του γεύματος.
– Σωστή θερμοκρασία και άψογη εμφάνιση του πιάτου.
– Αυστηρή τήρηση της σειράς παράθεσης των πιάτων.
– Αθόρυβη εναλλαγή και μεταφορά των επιτραπέζιων σκευών.
– Παράθεση γεύματος χωρίς καθυστερήσεις και διακοπές.
– Απαραίτητα συμπληρώματα στο σερβίρισμα (μενάζ), π.χ. αλατιέρες, πιπεριέρες, λαδόξιδο κ.λπ.

ΕΙΔΙΚΌΤΗΤΑ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΦΕ 2 ώρες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Η τέχνη του σερβιρίσματος
Εφαρμογή αρχών και τεχνικών σερβιρίσματος:
Είδη σερβιρίσματος (αγγλικό – Service, , geurigon, γαλλικό, ο μπουφές, ελληνικό σερβίρισμα κ.α.)
Τρόποι προσφοράς υπηρεσίας σερβιρίσματος
– Προκαταρτική εργασία στην τραπεζαρία – προετοιμασία επίπλων και σκευών.
– Στρώσιμο τραπεζιού
– Σχήματα παρουσίασης πετσετών (διάκοσμος).
– Προσκόμιση – τοποθέτηση επιτραπέζιων σκευών (βασικό κουβέρ).
– Επιθεώρηση προσωπικού και έλεγχος αίθουσας.
– Σωστοί τρόποι μεταφοράς πιάτων (χρησιμοποιημένα πιάτα από πελάτες, μεταφορά πιάτων με δίσκο κτλ).
– Τρόπος παράθεσης φαγητών/ απαραίτητες προϋποθέσεις: Σερβίρισμα (ορεκτικών, σουπών- αυγών, ζυμαρικών – ρυζιού, διαφόρων κρεάτων, ψαριών, κρύων πιάτων, λαχανικών, σαλατών, τυριών, γλυκών, παγωτών, φρούτων, ποτών, αναψυκτικών, καφέδων)
Διακόσμηση decoration BUFFET
Τεχνική απόσυρσης χρησιμοποιηθέντων σκευών.
ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ 5
2η ΗΜΕΡΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ BAR

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Τα κυρίως οινοπνευματώδη ποτά (SPIRITS) ονομαστικά: − Παρασκευή των βασικότερων οινοπνευματωδών ποτών − Το ουίσκι − Το τζιν − Το ρούμι − Η βότκα 8. Αποστάγματα από κρασί: − Κονιάκ, μπράντι,. Διάφορα άλλα αλκοολούχα ποτά (τα κυριότερα που χρησιμοποιούνται π.χ. τεκίλα, ούζο, , κλπ)
Ορεκτικά και επιδόρπια ποτά και κρασιά (τα κυριότερα, με έμφαση στα βερμούτ, bitter, μαδέρα, Porto , cherry , μαυροδάφνη, κλπ)
. Τα λικέρ με αναφορά στα κυριότερα από αυτά (πίνακας με την ονομασία, προέλευση, παρασκευή)
. Η μπύρα: Παρασκευή, προέλευση, τρόπος παρουσίασης
. Ποτά χωρίς αλκοόλ που πωλούνται στο Μπαρ: − Αναψυκτικά (χυμοί, ανθρακούχα, νερά).
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Βοηθητικά είδη του Μπαρ για την παρουσίαση των ποτών και την παρασκευή cocktails (π.χ. φρέσκα φρούτα, λεμόνι, σάλτσες, ξηροί καρποί, κ.λπ.). Σύνθετα ποτά και κατηγορίες:

Cocktails Long drinks
Short drinks
Party drinks
Εισαγωγή στην προέλευση, τη σύνθεση και τις υποκατηγορίες αυτών. Συνταγές και τρόπος παρουσίασης των πλέον διαδεδομένων cocktails.

Σωστός τρόπος παράθεσης καφέ, τσάι ,αφεψημάτων ανάλογα με την ώρα, ,εποχή ,φιλοσοφία επιχείρησης

Χρήστος Ντούσικος
Πρόεδρος

Απάντηση