Τατούλης «Άμεσα να κηρυχθεί πυρόπληκτη και αναδασωτέα η Νεάπολη»

0

image

Την ανάγκη για άμεση κήρυξη της ευρύτερης περιοχής της Νεάπολης ως πυρόπληκτη και αναδασωτέα, πρόταξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 στη Νεάπολη, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Αποστόλου, του Δημάρχου Μονεμβασιάς κ. Τριχείλη, των Βουλευτών κ.κ. Αραχωβίτη και Δαβάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Στρατηγάκου, του Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ και των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ. Μπελεγρή και Χρυσαδάκου.
Αφού αναφέρθηκε στη μεγάλη έκταση των ζημιών οι οποίες έπληξαν όχι μόνο το περιβάλλον και το οικολογικό σύστημα της περιοχής, αλλά και την οικονομία της, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε τη σημασία της στενής και άμεσης συνεργασίας όλων των θεσμών και φορέων για να κηρυχθεί η περιοχή πυρόπληκτη και αναδασωτέα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την αποκατάσταση των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.
Ο κ. Τατούλης ανέφερε επίσης ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να λυθούν άμεσα τα προβλήματα των ζωοτροφών και να χορηγηθούν οι απαιτούμενες εκτροφές, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών μονάδων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει ήδη να ληφθεί μέριμνα για την αποκατάσταση των πληγών και την αντιμετώπιση των άμεσων παρενεργειών της πυρκαγιάς.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Αποστόλου από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα θέσει προς έγκριση στην προσεχή διυπουργική επιτροπή τα ζητήματα αναστολής καταβολής του ΕΝΦΙΑ, της ρύθμισης των δανείων, φορολογικές ρυθμίσεις, την άμεση αποκατάσταση όσων κατεστράφη η πρώτη τους κατοικία και η εφαρμογή αναπτυξιακών μέτρων.

Απάντηση