Τατούλης: «Μπράβο κ. Νίκα, όσα είπατε ήταν όλα «αέρας κοπανιστός»»

0

Κριτική ασκεί η παράταξη του Πέτρου Τατούλη στον Παναγιώτη Νίκα με αφορμή τόσο την συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη όσο και το επεισόδιο ανάμεσα σε Νίκα – Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε δελτίο τύπου της Παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» αναφέρονται τα εξής:

«Σε μια εποχή που οι πολίτες της Πελοποννήσου αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραχώρησε ακόμη μια φορά συνέντευξη τύπου, χωρίς να πει απολύτως τίποτα για την λύση των προβλημάτων αυτών ή για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει προκειμένου να προτείνει ένα νέο διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο, εφόσον πλέον βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο με νέα δεδομένα.

•             Για πολλοστή φορά ο κ. Νίκας ανακοίνωσε την ένταξη των ίδιων έργων, για τα οποία επί 13 μήνες δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη παρέδωσε σχεδόν το σύνολο αυτών των έργων σε απόλυτη μελετητική ετοιμότητα. Ο κ. Νίκας εφεύρει διάφορα πολιτικά τερτίπια προκειμένου σκόπιμα να καθυστερεί η ένταξη και η υλοποίηση τους.

Κύριε Περιφερειάρχα, γιατί καθυστερεί η ένταξη του έργου στον Ισθμό και η δημοπράτηση των οδικών αξόνων Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι και Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη, που έχουν ήδη ενταχθεί από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή; Γιατί λέτε ψέματα ότι η παράκαμψη των Λαγκαδίων εντάχθηκε στο ταμείο Aνάκαμψης; Όσον αφορά το ….μεγαλειώδη σας έργο στη λίμνη Τάκα που θα γίνει παράδεισος και υδατοδρόμιο… Φανταζόμαστε ότι θα το καταφέρετε γρήγορα όπως άλλωστε κάνατε με το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Καλαμάτας… Σε ό,τι αφορά την παράκαμψη του Κάμπου-Σταυροπηγίου έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε με ποιον τρόπο έχουν αρθεί οι αντιδράσεις των κατοίκων.

•             Οι αναφορές του κ. Περιφερειάρχη στο θέμα της παραβατικότητας στην Πελοπόννησο και της κοινωνικής ένταξης των Ρομά συνάδουν απόλυτα με την υποκρισία και την πολιτική πρακτική Πόντιου Πιλάτου «νίπτω τας χείρας μου».

•             Για μία ακόμη φορά ακούσαμε τον καημό του… για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και την εμμονή του να μετατραπεί σε Νοσοκομείο αναφοράς για Covid-19. 

•             Ο κ. Νίκας υπέπεσε πάλι στο μεγάλο λάθος να προαναγγείλει τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, λέγοντας χαρακτηριστικά τι θα ψηφίσουν τα μέλη της στη συνεδρίαση της, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020. Πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι οφείλει να σέβεται τα Συλλογικά θεσμικά όργανα.

•             Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων με κεφάλαιο κίνησης, δράση η οποία ο κ. Νίκας την παρουσιάζει ως πρωτοποριακή, οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε ότι αυτή η δράση εφαρμόζεται σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και μάλιστα με πολύ πιο γενναιόδωρη χρηματοδότηση.

•             Τα 80 εκατομμύρια ευρώ που δήθεν έδωσε για τον κορωνοϊό, δεν μας εξήγησε τι ακριβώς χρηματοδοτήθηκε και κυρίως εάν τα χρήματα αυτά θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των Πελοποννησίων πολιτών.

•             Σε ό,τι αφορά το έργο ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ.Νίκας ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των μονάδων. Μπράβο κ. Νίκα,   μπορεί τα υπόλοιπα που είπατε να ήταν όλα «αέρας κοπανιστός», αλλά τουλάχιστον επιβραβεύτηκε η μεγάλη… προσπάθεια που έχετε κάνει τόσα χρόνια για να γίνει το συγκεκριμένο έργο!!! Ξεχάσατε όμως να πείτε ότι δεν έχετε να υπογράψετε καμία σύμβαση γιατί η σύμβαση του μεγαλύτερου και σημαντικότερου έργου της Πελοποννήσου είχε, έχει και θα έχει την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη.»

Υγ. Σε ό,τι αφορά την απρεπή συμπεριφορά σας και τις ύβρεις που εξαπολύετε στο Περιφερειακό Συμβούλιο εναντίον του τέως Περιφερειάρχη και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρου Τατούλη, η απάντηση σας ήταν… απολύτως κατανοητή και αφοπλιστική, δηλώσατε χαρακτηριστικά «ό,τι είπα, είπα».  

Πέτρος Τατούλης: Τον ψεύτη Νίκα…αποκάλυψε ο Βασίλης Τζαμουράνης για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Η εικόνα εγκατάλειψης των αθλητικών χώρων της πόλης της Καλαμάτας, θα αποτελεί για πάντα την αρνητική παρακαταθήκη του Παναγιώτη Νίκα, ως Δημάρχου της πόλης. Επειδή πιθανόν έχει ζαλιστεί από την πληθώρα.. των ψεμάτων που εκτοξεύει συχνά-πυκνά προς κάθε κατεύθυνση, επιβάλλεται να αποκατασταθεί επιτέλους η αλήθεια.

Η αποσπασματική παρέμβαση του διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Καλαμάτας, επί δημαρχοντίας του κ.Νίκα, κ. Βασίλη Τζαμουράνη εμπεριέχει την μισή αλήθεια, γεγονός που μας υποχρεώνει να υπενθυμίσουμε την άλλη μισή, προκειμένου να τελειώνουμε με τα ψέματα του κ. Νίκα. 

Α.) Τον Απρίλιο του 2014, μία ανάσα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, για καθαρά προεκλογικούς λόγους, εστάλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μία μελέτη  ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας από το Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 καίτοι ο κ. Νίκας, γνώριζε πολύ καλά ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν εντελώς αδύνατον να ενταχθεί ένα τέτοιο έργο, διότι δεν ήταν επιλέξιμο από τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε το ΕΣΠΑ.

Μετά τις εκλογές του Μαΐου, ο κ. Νίκας συνέχισε την πρωτοφανή απραξία του ως αρνητικό παράδειγμα Δημάρχου που άφηνε τους αθλητικούς χώρους στην τύχη τους.

Οι διαμαρτυρίες των αθλητών και των παραγόντων του αθλητισμού στην Καλαμάτα ήταν πλέον πολύ έντονες, αφού αντιλήφθηκαν πλήρως ότι όσα τους έταζε ο κ. Νίκας προεκλογικά, ήταν όλα ψέματα σχετικά με το δήθεν ενδιαφέρον του για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Β.) Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, λαμβάνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας και γνωρίζοντας ότι στο ΕΣΠΑ δεν ήταν δυνατή η ένταξη έργων αθλητισμού, ξεκίνησε πρώτη σε όλη τη χώρα και κατάφερε να διεκδικήσει πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων για ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και εκσυγχρονισμό με νέες κατασκευές αλλά και εκσυγχρονισμό όπου απαιτείτο.

Υπήρξαν δημοτικές αρχές που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταθέτοντας σχετικές μελέτες και ήδη υλοποιήθηκε και υλοποιείται πολύ σημαντικό έργο με τους πόρους που εξασφαλίσθηκαν από το ΠΔΕ.

Η αδιαφορία του κ. Νίκα συνεχιζόταν και για το λόγο αυτό, ο κ. Τατούλης ζήτησε το 2017 από τον κ. Νίκα την επικαιροποίηση της μελέτης του 2014, προκειμένου να ενταχθεί το έργο σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να έχει επιτέλους η Καλαμάτα ένα Δημοτικό Στάδιο όπως της αξίζει.

Για το λόγο αυτό μάλιστα επισκέφθηκαν το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να επικαιροποιηθεί η συγκεκριμένη μελέτη.

Δυστυχώς για την πόλη της Καλαμάτας, η πολιτική προσωπική εμμονή του Παναγιώτη Νίκα κατά του Πέτρου Τατούλη, που πλέον γίνεται ολοφάνερη κάθε στιγμή που περνάει  (είδαμε προσφάτως ένα ακόμη παραλήρημα εναντίον του στο Περιφερειακό Συμβούλιο), αντί ο κ.Νίκας να προτάξει το καλό της πόλης, δυστυχώς επέλεξε την εγκατάλειψη του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας και ουδέποτε απέστειλε την επικαιροποιημένη μελέτη αν και του ζητήθηκε επανειλημμένα.

Η απάντηση του δε στην επίμονη άρνηση του ήταν: «δεν θέλω αυτό το έργο να το κάνει ο Τατούλης».

  Αυτή είναι η αλήθεια για το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και είμαστε σίγουροι, ότι και την ξέρει και την θυμάται πολύ καλά, ο τότε αναπληρωτής γενικός διευθυντής και διευθυντής τεχνικών έργων του δήμου Καλαμάτας και σήμερα επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ.Βασίλης Τζαμουράνης

Leave a Reply