Τα θετικά του διαδρόμου γυμναστικής

0

 

Ο διάδρομος γυμναστικής είναι από τα πιο συνηθισμένα και χρήσιμα όργανα που χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα μας. Αν έχετε έναν τέτοιο διάδρομο στο σπίτι, το μόνο σίγουρο είναι ότι έχετε παρατηρήσει πόσο σας βοηθά να μένετε σε φόρμα και πόσο σας διευκολύνει αν δεν είστε fan ούτε του γυμναστηρίου, αλλά ούτε και του πεζοδρομίου για τρέξιμο. Αν δεν έχετε επενδύσει ακόμη σε ένα τέτοιο μηχάνημα, είμαστε σίγουροι πως μόλις διαβάσετε τα οφέλη που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω, θα το πάρετε απόφαση. 

Ας δούμε, λοιπόν, μερικά θετικά στοιχεία αυτού του μηχανήματος. 

  • Εσείς έχετε τον έλεγχο

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρουν οι διάδρομοι γυμναστικής είναι πως εσείς έχετε τον έλεγχο όσο τους χρησιμοποιείτε. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν έχετε ξεκινήσει πρόσφατα να γυμνάζεστε, καθώς το μηχάνημα θα ακολουθήσει τους δικούς σας ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει και για το αν γυμνάζεστε χρόνια. Μπορείτε να αλλάξετε ρυθμίσεις, όπως την ταχύτητα και την κλίση του μηχανήματος, όσο παρακολουθείτε στην οθόνη του τους καρδιακούς παλμούς σας, τις θερμίδες που έχετε κάψει, την απόσταση που έχετε διανύσει κ.τ.λ.

  • Ποικιλία ασκήσεων

Αν πιστεύατε πως ένας διάδρομος είναι περιοριστικός ως προς την ποικιλία ασκήσεων που μπορεί να σας προσφέρει, θα προτείναμε να το ξανασκεφτείτε. Μπορείτε να περπατήσετε (ακόμη και να κάνετε βήματα προς τα πλάγια), να τρέξετε ή να κάνετε jogging με αυτόν. Χάρη στην κλίση που μπορείτε να δώσετε στην επιφάνειά του, μπορείτε να μιμηθείτε την άσκηση που θα κάνατε στη φύση, σε κάποιο λόφο, για παράδειγμα. Έτσι, η άσκηση δεν γίνεται μονότονη, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε και ένα ακόμη θετικό στοιχείο το οποίο είναι…

  • Ασφάλεια και άνεση

Σε αντίθεση με το αν τρέχατε έξω από το σπίτι, ένας διάδρομος γυμναστικής σας προσφέρει ασφάλεια και άνεση. Το πρώτο σημείο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι έξω υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παραπατήσετε και να τραυματιστείτε. Η επίπεδη επιφάνεια του διαδρόμου είναι σαφώς πιο διαχειρίσιμη από ένα πεζοδρόμιο ή ένα δρόμο με λακκούβες, για παράδειγμα. Το δεύτερο σημείο, αυτό της άνεσης, αφορά το εξής. Αν διαθέτετε ένα διάδρομο μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θέλετε να γυμναστείτε. Και κανείς δεν σας εμποδίζει να παρακολουθήσετε, παράλληλα, τηλεόραση ή να διαβάσετε το αγαπημένο σας βιβλίο. 

  • Οφέλη για το σώμα

Τα οφέλη για το σώμα είναι μάλλον το πιο προφανές θετικό στοιχείο. Ο διάδρομος δύναται να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία, να δυναμώσετε τους μύες σας κ.ά. 

Αυτά είναι λίγα από τα θετικά του διαδρόμου γυμναστικής. Δοκιμάστε τον και δείτε αν αυτού του είδους η άσκηση είναι κατάλληλη για εσάς.

 

Απάντηση