Τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο

0

perierga-plana

ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Τα μέλη της φυλής Igorot δεν θάβουν με τον παραδοσιακό τρόπο τους νεκρούς τους, αλλά τους μισοθάβουν σε ένα κάθετο φαράγγι επειδή πιστεύουν πως έτσι θα είναι πιο κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και πιο ασφαλείς.

ΠΡΙΠΙΑΤ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η πόλη των 50.000 κατοίκων που εκκενώθηκε σε μια νύχτα μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ το 1986. Αφέθηκε ακριβώς όπως ήταν και καταρρέει όσο περνάει ο χρόνος. Σήμερα είναι προορισμός τολμηρών ταξιδιωτών.

ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ, ΜΕΞΙΚΟ

Ο don Julian Santana ήταν επιστάτης στο νησί αυτό όταν βρήκε ένα πνιγμένο κοριτσάκι στην ακτή του και λίγο αργότερα βρήκε να πλέει την κούκλα-παιχνίδι του. Την κρέμασε σε ένα δέντρο ως ένδειξη σεβασμού και πρόσθεσε και εκατοντάδες άλλες στο διάστημα των επόμενων 50 ετών. Σήμερα οι τουρίστες προσθέτουν τις δικές τους.

ΝΗΣΙ HASHIMA, ΙΑΠΩΝΙΑ

Σπίτι και τόπος εργασίας για δεκάδες χιλιάδες εργάτες που μέχρι το 1974 δούλευαν στα ορυχεία του. Εγκαταλείφθηκε οριστικά και έκτοτε απλώς καταρρέει.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ CAMBRIDGE, ΑΓΓΛΙΑ

Λειτούργησε από το 1878 έως το 1996, οπότε και έκλεισε λόγω υψηλού κόστους, αλλά και του αμίαντου στα υλικά κατασκευής του.

Leave a Reply