Τα μυστικά του blackjack

0

To μπλάκτζακ είναι ένα παιχνίδι που η ικανότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του και η στρατηγική βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο μαθηματικά. Όλοι οι καλοί παίκτες δεν παίζουν στην τύχη, άλλοι μετρούν φύλλα και άλλοι έχουν αναπτύξει ένα μαθηματικό μοντέλο που το ακολουθούν πιστά και στο μπλακ τζακ δωρεαν, μειώνοντας στο ελάχιστο το αβαντάζ του dealer.

Γι’αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε καλά τους κανόνες στις διάφορες παραλλαγές του μπλάκτζακ.  Κάθε παιχνίδι χρησιμοποιεί διαφορετικό αριθμών τραπουλών, σε κάποια μπορεί ο παίκτης να κάνει split ή διπλασιασμό, ενώ σε άλλα δεν επιτρέπεται.
Ανεξάρτητα αν βλέπετε το μπλακ τζακ δωρεαν πιο σοβαρά ή για διασκέδαση, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μία στρατηγική ανάλογα με το ανοικτό φύλλο του dealer. Οι παράκατω πίνακες στατιστικής είναι ένας καλός οδηγός.

Πίνακες για στρατηγική στο blackjack

Πρέπει να γνωρίζετε πως θα κινηθείτε εάν έχετε σκληρό χέρι, δηλαδή αν στα πρώτα δύο φύλλα δεν έχετε άσσο.  Ας υποθέσουμε ότι στα δύο πρώτα φύλλα έχετε 3 και 9, άρα σύνολο 12, ενώ ο dealer έχει ανοικτό φύλλο ένα 7. Τότε πρέπει να τραβήξετε φύλλο. Eάν ο dealer είχε φανερό φύλλο 6, τότε θα έπρεπε να σταματήσετε.

Οι κινήσεις μετά τα δύο πρώτα φύλλα

Αν τα πρώτα δύο φύλλα είναι το 5 και το 3 τότε έχετε σκληρό χέρι με αξία 8. Σύμφωνα με τον πρώτο πίνακα πρέπει να τραβήξετε φύλλο. Ας υποθέσουμε ότι τραβάτε άλλο ένα 3αρι, έχοντας πλέον 11. Ο πίνακας σας συμβουλεύει να διπλασιάσετε το ποντάρισμά σας στο 11. Ωστόσο, εσείς απλά τραβάτε νέο φύλλο, καθώς μπορείτε να διπλασιάσετε μόνο στα δύο πρώτα φύλλα.

Όταν μεταφράζουμε τον πίνακα στρατηγικής χρησιμοποιούμε τη λέξη «διαφορετικά» όταν έχουμε να κάνουμε με καταστάσεις που είναι διαφορετικές λόγω των πολλών φύλλων. Αν θα θέλαμε να μεταφράσουμε το παραπάνω παράδειγμα θα λέγαμε: Στο 11 διπλασιάζουμε, διαφορετικά τραβάμε.

Παρακάτω σας έχουμε υποδείξει πώς να παίξετε τη βασική στρατηγική του blackjack, για αποφάσεις που πρέπει να παίρνετε όταν έχετε να διαχειριστείτε πολλά φύλλα για σκληρό χέρι, μαλακό χέρι και σπλιτ ζευγαριών.

Διαβάστε περισσότερα μυστικά για το blackjack στο casinowinners.gr

Απάντηση