Τα “Γράμματα ενός αθώου στρατιώτη”: Μία ακόμα συνεργασία για το “Καλογεροπούλειο” Ίδρυμα με την κορυφαία επιμελήτρια Ίρις Κρητικού

0

Παρουσία των καλλιτεχνών και επιφανών προσωπικοτήτων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης “Γράμματα ενός αθώου στρατιώτη” στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, για 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Η πρόεδρος Μαρία Χρηστάρα δεν έκρυψε τη συγκίνηση της που το Καλογεροπούλειο πλέον αποτελεί ένα χώρο πολιτισμού για όλες τις τέχνες, κάτι που είχε ανάγκη η περιοχή και οι άνθρωποί της.

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου, κα Ευρώπη Μοσχονά,αναφέρθηκε στο ιστορικό της δημιουργίας αυτής της έκθεσης. τα δύο σακιά γράμματα του στρατιώτη Σπύρου Κοκκίνη.

Το λόγο πήρε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Ελίνα Μενούνου που βρίσκεται στους συνδιοργανωτές, η πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων Ελένη Πυλαρινού,  καθώς και οι πρόεδροι των Μικρασιατών της Κορίνθου, του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου που ήταν εμφανώς συγκινημένες.

Η Ίρις Κρητικού, ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες αλλά και το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα για τη συνεχή συνεργασία απλώνοντας γέφυρες μεταξύ της πρώτης Έκθεσης για το Χατζηγιάννη Μέρτζελο, τους σκαπανείς και την τελευταία με ιστορικούς δεσμούς μεταξύ τους.

Τη βραδιά έκλεισε η κα Μαριέττα Πεπελάση, σύζυγος του Αδαμάντιου Πεπελάση, η οποία έπαιξε στο πιάνο ρυθμούς από τα νησιά του Ιονίου προκαλώντας ευφορία στο κοινό που αλληλεπιδρούσε.

Η Έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό  ως τις 10 Ιουνίου.

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση των εγκαινίων.

Leave a Reply