ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΤΣΟΓΛΟΥ ταξιδεύουν στο ΒΕΛΓΙΟ

0

Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ΑΤΣΟΓΛΟΥ, που επέστρεψαν από τις Βρυξέλλες πριν από λίγες ημέρες. Σκοπός του ταξιδιού τους ήταν να επισκεφτούν το Parlamentarium και να δουν από κοντά θεσμικά όργανα και πρόσωπα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου.

Για όλο αυτό το εγχείρημα εργάζονταν αρκετούς μήνες οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, επικεντρωνόμενοι κυρίως στη Θεματική Ενότητα: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΗΓΕΣΙΑ με διάφορες δράσεις, ανάμεσα στις οποίες είχαν προγραμματίσει να επισκεφτούν πρόσωπα που υπηρετούν δημοκρατικούς θεσμούς.

Παρά τις αντιξοότητες λόγω της πανδημίας και του πολέμου που μαίνεται, έδειξαν θετική ανταπόκριση στις επιστολές επικοινωνίας που απηύθυναν πολιτικοί, όπως

  • η κα Ursula von den Leyen, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

  • o κος Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι εντυπωσιακό πως παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να συναντήσει τους μαθητές των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΑΤΣΟΓΛΟΥ, καθώς ήταν η πρώτη ομάδα μαθητών Δημοτικού που ανέλαβε την πρωτοβουλία για μία τέτοια πρωτοπόρο δράση.

  • η κα Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

  • ο κος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευρωβουλευτής,

  • η κα Μαρία Σπυράκη, η οποία έστειλε και πρόσκληση στα Εκπαιδευτήρια ΑΤΣΟΓΛΟΥ να επισκεφτούν το Ευρωκοινοβούλιο.

Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της… Τελειώνουν και οι δράσεις των Εκπαιδευτηρίων ΑΤΣΟΓΛΟΥ;

Κάθε άλλο μάλιστα! Οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων ΑΤΣΟΓΛΟΥ, δρομολογούν κι άλλες ανάλογες δράσεις πριν ολοκληρωθεί η χρονιά. Στόχος τους, όπως λένε, να τροφοδοτούν συνεχώς τους μαθητές τους με νέες εμπειρίες!

Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του σχολείου:

https://www.facebook.com/atsoglou.gr/videos/331530269082122

Leave a Reply