Τα αγόρια που κλαίνε ,ο Ιαπωνικός τροπος σύσφιξης σχέσεων σε εργασιακούς χώρους

0

Άλλη μια περίεργη μόδα έχει κάνει την εμφάνισή της το τελευταίο διάστημα στην Ιαπωνία.

image

Επιχειρηματίες νοικιάζουν όμορφα αγόρια που κλαίνε σε μια προσπάθεια να κάνουν τους υπαλλήλους τους να συγινηθούν πιστεύοντας ότι έτσι πετυχαίνουν τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους συναδέλφους.

Οι όμορφοι άνδρες εμφανίζονται, κατά πληροφορίες, στα γραφεία επιχειρήσεων και εκεί αρχίζουν να δείχνουν μικρές ταινίες με ζώα που πεθαίνουν ή με οικογένειες μέλη των οποίων πάσχουν από ανίατες ασθένειες.

Σύμφωνα με τη λογική πίσω από αυτή τη μόδα είναι ότι οι συνάδελφοι έρχονται πιο κοντά ο ένας στον άλλο όταν αντιλαμβάνονται το πόσο ευάλωτοι είναι οι άνθρωποι.

«Οι Ιάπωνες δεν έχουν συνηθίσει να κλαίνε μπροστά σε άλλους. Αλλά όταν αυτό συμβαίνει τότε το περιβάλλον αλλάζει κυρίως όταν μιλάμε για έναν επαγγελματικό χώρο» υποστηρίζει ο Ρουσέι ένα από τα όμορφα αγόρια που κλαίνε που μίλησε στο BBC.

Ο Χιρόκι Τεράι, ο άνθρωπος πίσω από αυτή την ιδέα, λέει ότι «αφού κλάψεις και δείξεις την ευάλωτη πλευρά του εαυτού σου τότε μπορείς να τα πας καλύτερα με τους συναδέλφους σου και αυτό κάνει καλό στη δουλειά».

πηγη

Leave a Reply