Τα 7 ντερμπυ που εγραψαν ιστορια

0

Δυο διαφορετικοί κόσμοι, δυο σύλλογοι με διαφορετική κουλτούρα, καταβολές, κοσμοθεωρία και περπατησιά. Οι αντιθέσεις τους πολλές, η αντιπαλότητα μεγάλη και οι μάχες τους έχουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στο βιβλίο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πολλάκις έχουν αναμετρηθεί, διεκδικώντας άλλους στόχους και χωρίς απαραίτητα να βρίσκονται στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά, δεν μειώνεται η σπουδαιότητα αυτού του ζευγαριού και πάντα η “έχθρα” θα είναι μεγάλη. Αρκεί να μένει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και να μην ξεφεύγει.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται το βράδυ της Κυριακής (21/2) στο ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ένα γήπεδο που ναι μεν είναι… αχανές, κρύο και δεν σε “φτιάχνει”, εντούτοις έχουν διεξαχθεί ορισμένες επικές αναμετρήσεις ανάμεσα στις δυο ομάδες, που έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το γήπεδο ως έδρα. Παλαιότερα οι Πειραιώτες, πλέον οι “κιτρινόμαυροι” που εδώ και παραμένουν “άστεγοι” από τότε που ο Γιάννης Γρανίτσας γκρέμισε το Νίκος Γκούμας.

Πέρα βέβαια από το πρωτάθλημα, στο ΟΑΚΑ έχουν διεξαχθεί και τελικοί Κυπέλλου μεταξύ Ένωσης και Ολυμπιακού. Είπαμε, αυτό το Στάδιο έχει φιλοξενήσει ντέρμπι που έχουν ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του εγχώριου ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι και πάντα θα μνημονεύονται. Το Sport24.gr κάνει… ξεσκαρτάρισμα και θυμίζει τα παιχνίδια που έχουν ξεχωρίσει από τον σωρό. Προφανώς και δεν θα αναφερθούν όλα τα παιχνίδια που έχουν γίνει σε αυτό το γήπεδο, αλλά εκείνα που ακόμα και σήμερα συζητιούνται.

Δειτε τα εδω

Leave a Reply