Τα 3 χειρότερα πράγματα όταν επιλέγεις καθηγητή για ιδιαίτερα

0

Όποιος έχει ψάξει καθηγητή για ιδιαίτερα ξέρει ότι δεν είναι και πολύ απλή υπόθεση.

Δεν αρκεί να βρεις απλά έναν καθηγητή με σωστή κατάρτιση και γνώσεις, θα πρέπει να βρεις κι έναν καθηγητή που να μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες και τις όποιες ιδιαιτερότητες του μαθητή ώστε να εκμεταλλευτεί πλήρως τα οφέλη που παρέχει ένα ιδιαίτερο μάθημα.

Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο και ως εκ τούτου, πρόκειται για μια διαδικασία στην οποία μπορούν να πάνε πολλά πράγματα στραβά.

Ας δούμε λοιπόν τα τρία χειρότερα πράγματα που μπορούν να συμβούν όταν ψάχνετε καθηγητές για ιδιαίτερα μαθήματα και πως μπορείτε να τα αποφύγετε.

Λάθος συστάσεις

Το πιο συχνό «πρόβλημα» που μπορεί να προκύψει κατά την αναζήτηση καθηγητή είναι να γίνει μια κακή σύσταση από κάποιον φίλο ή γνωστό.

Τι εννοούμε με αυτό; Πολύ απλά, ο εν λόγω φίλος – πάντα με καλές προθέσεις – θα προτείνει στον ενδιαφερόμενο έναν καθηγητή με τον οποίο συνεργάζεται ο ίδιος ή έχει προσλάβει για το παιδί του και από τη δουλειά του οποίου είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Ο ενδιαφερόμενος θα προσλάβει αμέσως τον εν λόγω καθηγητή και σύντομα θα ανακαλύψει ότι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές ανάμεσα στον τρόπο διδασκαλίας του και το στιλ μάθησης του μαθητή.

Δεν είναι σπάνιο μάλιστα σε αυτή τη περίπτωση ο μαθητής να διστάζει να απολύσει τον καθηγητή για να μην προσλάβει τον φίλο ή γνωστό που του τον σύστησε.

Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι φυσικά να μη δεσμευτείτε αμέσως και να κάνετε τουλάχιστον ένα δοκιμαστικό μάθημα με τον καθηγητή πριν να τον προσλάβετε.

Έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια πολύ καλή εικόνα σχετικά με το αν και κατά πόσο ταιριάζετε και αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας ώστε να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από τα μαθήματα σας.

Παράξενες φάτσες

Εδώ μιλάμε για πι κωμικοτραγικές καταστάσεις. Δεν είναι σπάνιο να καλέσει κάποιος για δοκιμαστικό μάθημα έναν καθηγητή μετά από αγγελία που είδε σε κάποιο site ή εφημερίδα ή αφού διάβασε κάποιο σχετικό flyer και να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα παράξενο άτομο που μπορεί και να μην είναι καν καθηγητής ή δεν φαίνεται σαν αξιοπρεπής καθηγητής.

Εννοείται ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν και ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά στη περίπτωση των ιδιαίτερων μαθημάτων στα πρώτα μαθήματα στην ουσία βάζουμε έναν άγνωστο στο σπίτι μας, καλό είναι λοιπόν να ξέρουμε λίγα πράγματα γι’ αυτόν πριν τον βάλουμε μέσα και η εξωτερική εμφάνιση σίγουρα βοηθάει στο να δημιουργηθεί μια καλή πρώτη εντύπωση.

Σε sites αναζήτησης καθηγητών όπως το ediaitera.gr μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες καθηγητές με πλήρη προφίλ τα οποία περιλαμβάνουν και φωτογραφίες.

Έτσι θα μπορέσει να αποκτήσει μια καλή εικόνα σχετικά με το ποιον θα βάλει στο σπίτι του και θα αποφύγει τις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Έλλειψη γνώσεων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Στις μέρες που ζούμε μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακοινωθεί κάποιος νέος περιορισμός κινήσεων και συναθροίσεων που μπορεί στην ουσία να απαγορεύσει τα ιδιαίτερα μαθήματα.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να στραφείτε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ωστόσο όπως είδαμε πέρσι, δεν είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί έτοιμοι για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή απλά δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα κι εργαλεία όπως για παράδειγμα μια καλή σύνδεση στο internet με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη εποχή του Covid-19 και να αφήνουν τους μαθητές τους στα κρύα του λουτρού.

Για να μη βρεθείτε και φέτος προ δυσάρεστων εκπλήξεων λοιπόν, είναι καλή ιδέα να ρωτήσετε έναν υποψήφιο καθηγητή αν μπορεί να αναλάβει τα μαθήματα εξ αποστάσεως σε περίπτωση που επιβληθεί πάλι περιορισμός στη κυκλοφορία.

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να είστε σίγουροι ότι τα μαθήματα σας δεν θα σταματήσουν απρόοπτα στο μέσο της χρονιάς. Ειδικά φέτος, αυτό είναι ένα ρίσκο που δεν πρέπει να το πάρετε. 

Leave a Reply