Συστάσεις Σουλτς σε Τσίπρα για τη Ρωσία

0

soultz

Να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα.

«Η Ελλάδα ζητεί και λαμβάνει αλληλεγγύη από την Ε.Ε. Οπότε μπορούμε να ζητάμε αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς, με την Αθήνα να αποσύρει τη συμμετοχή της στα κοινά μέτρα», τόνισε ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Münchner Merkur», που θα δημοσιευθεί την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι ο ίδιος, καθώς και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, το έχουν ξεκαθαρίσει στον κ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια αρκετών συζητήσεων, προσθέτοντας: «Θα πρέπει να βασίσει σε αυτό τις ενέργειές του στη Μόσχα. Η Ε.Ε. το αναμένει αυτό από εκείνον ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μιας χώρας μέλους της Ε.Ε.».

Ο κ. Σουλτς επέκρινε επίσης το ελληνικό αίτημα για γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Πιστεύω ότι είναι αντιπαραγωγικό να αναμιγνύουμε αυτά τα συναισθηματικά φορτισμένα θέματα με την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε ότι μοιράζεται την άποψη του Βερολίνου, υποστηρίζοντας ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει ήδη επιλυθεί νομικά και πολιτικά.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Leave a Reply