Συριζα παρτυ με τη σιτιση προσφυγων

0

ImageHandler (36)

Μετά την απίστευτη καταγγελία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταμπουλή ότι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πήρε έργο σίτισης προσφύγων ύψους €750.000 αλλά θα ελέγχεται από την κόρη του! – Σάλος στην αντιπολίτευση από την απίθανη καταγγελία

Στην αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων έφτασε το διαφαινόμενο σκάνδαλο των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάθεση του έργου σίτισης προσφύγων στο Hot Spot των Σερρών, το οποίο βγήκε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία της ίδιας της βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Αφροδίτης Σταμπουλή.

Η βουλευτής Σερρών αποκάλυψε πως κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο σίτισης των προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ και όχι μόνο αυτό, αλλά ο έλεγχος για το αν τηρούνται όλες οι διαδικασίες και η νομοθεσία, θα διεξάγεται από την… κόρη του! Το πάρτι των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία φέρονται να έχουν «απλώσει χέρι» σε κρατικά και κοινοτικά κονδύλια ήταν επόμενο να απασχολήσει τη Βουλή, ιδιαίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία εξέφρασαν με επερωτήσεις τις ενστάσεις τους.

Μία ιστορία που αποκαλύφθηκε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος και αφορά διαφαινόμενο σκάνδαλο με μέλος του κυβερνώντος κόμματος, όχι μόνο δεν προκάλεσε την παραίτηση των αρμοδίων υπουργών και υφισταμένων, αλλά ούτε καν σχολιάστηκε από κυβερνητικά χείλη, ενώ και ο κ. Μουζάλας, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά, απέφυγε μετά βδελυγμίας να αναφερθεί.

Η εξώφθαλμη αυτή περίπτωση προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση βουλευτών της αντιπολίτευσης. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κικίλιας, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό και προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:
«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ.

Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί.

Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επίσης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση της σίτισης των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών, αποδεικνύεται πως κίνητρο ορισμένων δεν είναι τα φιλάνθρωπα αισθήματα, αλλά η πολιτική και οικονομική ιδιοτέλεια.

Ειδικότερα, οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται αν υπήρξε διαδικασία ελέγχου του φακέλου των εταιριών που υπέβαλαν αίτηση στο διαγωνισμό, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού και να αποκλειστούν οι «ημέτεροι», για ποιον λόγο παραιτήθηκε ο κ. Τάπας, εφόσον δεν αποδέχεται την ύπαρξη ζητήματος ηθικής ευθύνης, ποιος είναι ο τελικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού και πότε θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπενθυμίζοντας την καταγγελία του από τον Απρίλιο. Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση στο facebook:
Θα θυμάστε ίσως τα όσα είχα πει τον Απρίλιο στη Βουλή για το πάρτι των «ημετέρων» στα hot spot και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. Χίος – Κως – Λιτόχωρο – Αργολίδα… Σπατάλες εκατομμυρίων σε «φίλους εργολάβους» αλλά και σε πολιτευτές των ΑΝΕΛ και «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν τότε φωνάζοντας «ντροπή». Δεν ήθελαν καν να δουν τα στοιχεία που τους παρουσίαζα. Συμβάσεις, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αποδείκνυαν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και οι κολλητοί της (εκάστοτε) κυβερνητικής εξουσίας κονομάνε – για να μην πολυλογούμε.

Xθες ήρθε από τις Σέρρες άλλη μια επιβεβαίωση. Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (!) Αφροδίτη Σταμπουλή η σίτιση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων νομού Σερρών είναι οικογενειακή υπόθεση κορυφαίων τοπικών στελεχών του . ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ.Τάπας, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, προμηθεύει και η κυρία Τάπα (η κόρη του!) παραλαμβάνει και ελέγχει. Όμορφες δουλειές νοικοκυρεμένες. «Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά», είπε η βουλευτής, «υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα».

Μόνο ηθικό; Δεν θέλω να παρέμβω στις «ενδοοικογενειακές» σας υποθέσεις αλλά υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο «τραπέζι». Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Και μετά πάμε στα ηθικά με τα οποία το καθεστώς σας έχει χάσει επαφή».

πηγη

Leave a Reply