ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι «ξέκοψε» ο Τσίπρας τις εσωτερικές… γκρίνιες!

0

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε θες στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασισμένος να βάλει τέλος στις γκρίνιες και στην καχυποψία που υπήρξε το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας παράλληλα όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν την επόμενη μέρα του κόμματος του.
«Ασπίδα» στον Σκουρλέτη
Σε ότι αφορά το θέμα των επιθέσεων που δέχθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης ο Αλέξης Τσίπρας… είχε κάτι να πει. Ο Γραμματέας απευθυνόμενος προς τους συντρόφους του είπε ότι «Όποιος πιστεύει πως δεν πρέπει να είμαι στη θέση του γραμματέα να το θέσει. Βάσει του καταστατικού το θέμα της αποπομπής μου μπορεί να συζητηθεί και στην επόμενη κεντρική επιτροπή».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος του είπε ότι «από την στιγμή που δεν αμφισβητείται στο εσωτερικό του κόμματος δεν θα πρέπει να δίνει καμία σημασία στις επιθέσεις που δέχεται από μερίδα του Τύπου». Και πρόσθεσε «Οι επιθέσεις στον Γραμματέα και σε στελέχη μας δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν αμυντικά, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας αλλά συλλογικά προωθητικά, με ενότητα και σαφήνεια γραμμής και αποφάσεων».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας.

Πώς βλέπει ο Τσίπρας τον ΣΥΡΙΖΑ… του αύριο
Σε ότι αφορά την ουσία της συζήτησης ξεκαθαρίστηκε ότι η διεύρυνση δεν θα αφορά κάποιο νέο κόμμα αλλά τον ήδη υπάρχοντα ΣΥΡΙΖΑ. «Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα ζωντανό και μαζικό κόμμα είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του κόμματος του και πρόσθεσε :«Η προσπάθειά μας πρέπει να έχει ως στόχο την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την υπέρβασή του. Τον μετασχηματισμό του σε ένα πλατύ μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα. Την αναβάθμισή του σε ένα κόμμα που θα συμπυκνώνει θα εκπροσωπεί και θα εκφράζει τη προοδευτική δημοκρατική παράταξη σε ολόκληρη τη κοινωνική και ιστορική της βάση. Με δύο λόγια, το εγχείρημά μας είναι ταυτόχρονα τομή αλλά και συνέχεια στη μέχρι σήμερα πορεία μας».

«Σίγουρος» ο Τσίπρας για την θέση του
Για το θέμα της εκλογής του προέδρου από την βάση ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «Σε ότι με αφορά δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας. Έχουμε κερδίσει υπό την ηγεσία μου τρεις εκλογές, ένα δημοψήφισμα και στις εκλογές που χάσαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε από τον έναν στους τρεις ψηφοφόρους.

Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις των συντρόφων του σχετικά με δημοσιεύματα που τον έφεραν να επιθυμεί την εκλογή του από την βάση ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ο κανένας μπορεί να γράφει ότι θέλει. Εμένα με ρώτησε κανείς τι θέλω;».

πηγη

Απάντηση