ΣΥΡΙΖΑ: Δημόσιος φορέας για την ακτοπλοΐα και αυτοτελές υπουργείο Ναυτιλίας

0

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για δημόσιο φορέα ακτοπλοΐας και αυτοτελές υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά πιθανώς ενταγμένο σε γενικότερο σχεδιασμό, επανέλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, στη διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Ο κ. Δρίτσας επισήμανε ότι το σημερινό μοντέλο της ακτοπλοΐας έχει φθάσει στα όριά του, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει ένα δημόσιο σχήμα για την ακτοπλοΐα μέσα από το οποίο θα επιλύει πολλά από τα ακτοπλοϊκά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα μικρά νησιά και για τα οποία δεν ενδιαφέρονται ιδιωτικές ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ο βουλευτής τάχθηκε επίσης υπέρ της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και απάλειψης του φαινομένου της ανεργίας στους κατώτερους αξιωματικούς και εν γένει στα πληρώματα των πλοίων σε όλες τις ειδικότητες.

Υπενθύμισε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να έχει μια καλή συνεργασία με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ) εφ’ όλων των θεμάτων του τομέα, ενώ αναφορικά με τον ρόλο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης είπε ότι αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει τη γενικότερη απασχόληση και την ανάπτυξη του Πειραιά.

Leave a Reply