Σύντομα η διάταξη απο το ΥΠΟΙΚ για προστασία ανέργων και φοιτητών από τα τεκμήρια

0

 

tekmiria-diaviosis-anergoi

 

Το ΥΠΟΙΚ θα προωθήσει σύντομα διάταξη η οποία θα απαλλάσσει από φόρους τους φορολογούμενους με πολύ χαμηλά εισοδήματα το προηγούμενο έτος.

Η διάταξη θα είναι η εφαρμογή και για το φορολογικό έτος 2015 της ευνοϊκής διάταξης της παραγράφου 4 του άρθρου 1 του ν. 4330/2015 με την οποία προβλεπόταν ότι τα τεκμαρτά εισοδήματα αυτών των περιπτώσεων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και όχι των ελευθέρων επαγγελματιών έτσι ώστε να μην επιβαρυνθούν με φόρο και προκαταβολή φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα (πχ. μέχρι 6.000 ευρώ).

Συγκεκριμένα με την διάταξη επανέρχεται η φορολόγηση με την κλίμακα μισθωτών της διαφοράς εισοδήματος που προκύπτει από τεκμήρια για όσους έχουν εισόδημα μόνο από κεφάλαιο  (π.χ. τόκοι/μερίσματα/εκμίσθωση ακινήτων) ή/και υπεραξία κεφαλαίου (π.χ. μετοχές), θα φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών/συνταξιούχων (προσκόμιση αποδείξεων για απαλλαγή) και όχι με συντελεστή 26% συν την προκαταβολή του επομένου έτους, εφόσον το τεκμαρτό του εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.550 ευρώ.

O φοροτεχνικός Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος μας εξηγεί επί του θέματος τις παγίδες που κρύβουν τα τεκμήρια για τους ανέργους και τις διατάξεις που αναμένονται για να μην φορολογηθούν.

 

Leave a Reply