Συνολική συμφωνία ζήτησε ο Α. Τσίπρας – Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση με Μέρκελ και Ολάντ

0

TREIS1_532_355

Συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ σήμερα το μεσημέρι
– Μόνο κατανόηση πήρε η Αθήνα από τη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ
– Επί 2,5 ώρες ο Α. Τσίπρας εξήγησε την ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης
– Τον παρέπεμψαν στους Θεσμούς παρέπεμψαν η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος

Δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.
Ακόμη και από τις ανακοινώσεις των τριών πλευρών μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι ακόμη δεν έχει ωριμάσει το κλίμα για μια συμφωνία αν και η Αθήνα επιμένει στην ανάγκη ολοκληρωμένης συμφωνίας ως το τέλος του μήνα.
Είναι ενδεικτικό τόι οι ανακοινώσεις ήταν μάλλον φειδωλές για το αποτέλεσμα της συνάντησης των τριών ηγετών με την Ελλάδα μάλλον να παίρνει ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη μαζί με την υπενθύμιση ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.
Βέβαια το γεγονός ότι απ’ τη γαλλική πλευρά έγινε λόγος και για ενδεχόμενο έκτακτο Eurogroup σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση αφήνει περιθώριο κάποιων εξελίξεων τις επόμενες ημέρες.
Στο πλαίσιο αυτό και η σημερινή (μεσημέρι στις 14:30 σύμφωνα με πληροφορίες) συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

Μαξίμου: Μέρκελ – Ολάντ θα συνδράμουν για να ολοκληρωθεί η συμφωνία σύντομα

Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος και εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι δύο ηγέτες Μέρκελ και Ολάντ κατανόησαν την ανάγκη μιας συμφωνίας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξέφρασαν τη βούλησή τους να συνδράμουν και προσωπικά, αν χρειαστεί, ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η συμφωνία.

Γερμανός εκπρόσωπος: Φιλικό το κλίμα, οι συνομιλίες συνεχίζονται

Για φιλικές συνομιλίες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην “επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος”, έκανε λόγο ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, μετά το τέλος της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ και του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Ρίγα.

Ο κ. Ζάιμπερτ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, επισήμανε ότι οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, καθώς και να παραμείνουν σε στενή συνεργασία.

Leave a Reply