Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της ΧΑ στις φυλακές Κορυδαλλού

0

ImageHandler (59)

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί – Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η ακροαματική διαδικασία είχε διακοπεί στις 15 Μαΐου.

Ο δήμος Κορυδαλλού αποφάσισε να εισηγηθεί στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά για την Πέμπτη το κλείσιμο των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται περιμετρικά των φυλακών, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί.
Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα παραστούν εκ νέου την Πέμπτη στη δίκη.

Για το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών νέα συγκέντρωση από τον Δήμο και φορείς του Κορυδαλλού αλλά και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία σε ανακοίνωση της επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί δεν ορίζει νέα συνάντηση με τον κ. Κασιμάτη, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το αίτημα της αλλαγής της αίθουσας και τονίζει πως η δίκη πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο Εφετείο Αθηνών.

Leave a Reply