Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την πρεσβεία της Αργεντινης

0

image

Η συνεργασία στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και του τουρισμού τέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιϕερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και της Επιτετραμμένης της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα κας Carolina Petryszyn, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιϕέρειας Πελοποννήσου τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014.

«Η Πελοπόννησος συνδέεται με ιστορικούς δεσμούς με την Αργεντινή και ειδικά με την ομάδα της Μπόκα Τζούνιορς, πέντε εκ των ιδρυτών της οποίας ήταν Πελοποννήσιοι» ανέϕερε ο Περιϕερειάρχης Πελοποννήσου και πρότεινε τη συνδιοργάνωση μιας εκδήλωσης μαζί με την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, ώστε να αποτελέσει την αϕετηρία ανάπτυξης περαιτέρω σχέσεων των πολιτών της Πελοποννήσου και της Αργεντινής.

Ο κ. Τατούλης τόνισε ιδιαίτερα την εξωστρέϕεια που έχει αναπτύξει η Περιϕέρεια Πελοποννήσου και επεσήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, όπου μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες στη βάση συγκεκριμένου σχεδίου, που θα καταρτιστεί σε συνεργασία με την  πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα.

Η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα κα Carolina Petryszyn, αϕού αποδέχθηκε την πρόταση του Περιϕερειάρχη Πελοποννήσου για την κοινή εκδήλωση με την Μπόκα Τζούνιορς και τον Αστέρα Τρίπολης, τόνισε από τη μεριά της ότι η Πελοπόννησος αποτελεί αναγνωρίσιμη περιϕέρεια για την ιστορία και τον πολιτισμό της, αλλά και για το πλούσιο τουριστικό της προϊόν. Η κα Petryszyn σημείωσε ακόμη το ενδιαϕέρον της Πρεσβείας της Αργεντινής να αναπτύξει ανταλλαγές μεταξύ των πολιτών της Πελοποννήσου και της Αργεντινής καθώς και να προωθήσει αδελϕοποιήσεις μεταξύ Δήμων της Περιϕέρειας Πελοποννήσου και Αργεντινής.  

Leave a Reply