Συναγερμός στο σύστημα Υγείας από την εξάντληση των εμβολίων κατά της ιλαράς!

0

Στα 166 είχαν φθάσει μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ακόμη και γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σημειώνεται ότι, στην αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας δεν ξεπερνούσαν καν τα… πέντε!

Φαίνεται, όμως, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διέπραξε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, στην εύλογη προσπάθειά της να περιορίσει την ανάπτυξη των κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα μας.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην A. V. ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κώστας Λουράντος, «το Υπουργείο Υγείας έσπευσε να εκδώσει οδηγία για μαζικό εμβολιασμό του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως την επάρκεια των εμβολίων…».

Ο Κώστας Λουράντος μας εξηγεί ότι, ενώ χθες είχε στο φαρμακείο του πέντε εμβόλια και χορήγησε και τα πέντε μέχρι το τέλος της χθεσινής ημέρας, σήμερα, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, εμβόλιο κατά της ιλαράς δεν μπορεί να βρει ούτε ένα, ούτε στη φαρμακευτική εταιρεία, η οποία τα εμπορεύεται, ούτε στη φαρμακαποθήκη, με την οποία συνεργάζεται το φαρμακείο του Κώστα Λουράντου, ούτε σε άλλα φαρμακεία της Αθήνας…

Για το θέμα έχει σημάνει συναγερμός στο Υπουργείο Υγείας, όπου βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων των αρμοδίων φορέων, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και όλοι βρισκόμαστε εν αναμονή των σχετικών εξηγήσεων, αλλά και των αμέσων σχετικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Leave a Reply