«Συμμερίζομαι ως γονιός την αγωνία σας αλλά ως πρωθυπουργός δεν μπορώ να παρέμβω στην δικαιοσύνη»

0

Όλα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού στο Μέγαρο Μαξίμου
– Αθανασίου: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο»
– «Δεν βρέθηκε λύση. Θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρούνε λύση. Αυτό που ζήτησα ήταν να γίνει το αίτημα του παιδιού μου δεκτό», είπε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού
– Νωρίτερα ο δικηγόρος του Ρωμανού Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε ότι ο πατέρας δεν ήθελε να πάει μετά από όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στην Βουλή

Ξεκάθαρος ήταν ο Αντώνης Σαμαράς απέναντι στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού, τον οποίο συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Αθανάσιου εξήγησε στον κ. Ρωμανό το νομοθετικό πλάισιο που ισχύει για κατάδικους και υπόδικους και τι ισχύει θα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ενω του τόνισε οτι δεν έχει το δικαίωμα της παρέμβαση στα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης.

Ο κ. Αθανασίου μιλώντας μετά στους δημοσιογράφους είπε: «Ο πρωθυπουργός άκουσε την αγωνία του πατέρα. Του ζήτησε να βοήθησει ψυχολογικά το παιδί του για να σταματήσει την απεργία πείνας».

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης του εξήγησε το νοθετικο πλαίσιο που ισχύει για τις εκπαιδευτικές αδειες το οποίο είναι από τα πιο σύγχρονα. Σε αυτό έχει προστεθεί και η εξ’ αποστάσεως μάθηση κάνοντάς το ακόμα πιο σύγχρονο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και η Πολιτεία δεν μπορούν να παρέμβουν περαιτέρω από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο».

Ο Γιώργος Ρωμανός, βγαίνοντας από την συνάντηση είπε: «Μίλησα με τον πρωθυπουργό. Βρισκόταν εκεί και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Δεν βρέθηκε μια λύση μέχρι στιγμής στο πρόβλημα. Νομίζω θα το ξανασυζητήσουν και εύχομαι να βρούν μια λύση. Εγώ ζητάω να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου και επίσης από πλευράς ανθρώπινης, εγώ μιλάω τώρα σαν πατέρας να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Το παιδί μου θα συνεχίσει και ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, ξέρει που βρίσκεται το δίκιο. Αυτή την στιγμή ο Νίκος είναι σε πολύ κρίσιμη φάση η υγεία του όσο περνάνε οι ώρες και οι ημέρες αυξάνεται η πιθανότητα ενός θανάτου με ότι αυτό θα συνεπάγεται για την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα».

Η συνάντηση έγινε σε βαρύ κλίμα και αυτό λόγω και της χθεσινοβραδινής αποστροφής του Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή, ο οποίος τα έβαλε με τον Αλέξη Τσίπρα για τους ύμνους του στον Ρωμανό θυμίζοντας πως είναι καταδικασμένος για ληστείες με καλάσνικοφ.

Ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού έφτασε λίγα λεπτά πριν τις 11 στο Μέγαρο Μαξίμου με ταξί το οποίο μάλιστα ζήτησε να τον περιμένει.

Leave a Reply