Συγχαρητήρια στο Δήμο Καλαμαριάς που έφτιαξε online κοινωνικό φροντιστήριο

0

image

Ένα πολυδύναμο εργαλείο γνώσης προσφέρει αυτή τη σχολική χρονιά το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Καλαμαριάς. Εγκαινιάζοντας μια ακόμα δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, το Κέντρο ΑΡΝΟΣ συνεργάζεται με το Δήμο Καλαμαριάς με σκοπό τη δημιουργία Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Με όραμα την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών στη μάθηση, ο Δήμος Καλαμαριάς και το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ συνασπίζονται, προσφέροντας εκπαιδευτική υποστήριξη σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, των οποίων οι οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν την ενισχυτική διδασκαλία του ιδιωτικού φροντιστηρίου. Συγκεκριμένα, παρέχεται δωρεάν 24ωρη πρόσβαση σε περισσότερα από 40.000 φροντιστηριακά μαθήματα, με διδασκαλία σε video για τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις όλων των τάξεων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επιπλέον, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, όπως on line τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα, λύσεις θεμάτων εξετάσεων, λύσεις της Τράπεζας θεμάτων της Α’ Λυκείου, κλπ.

Συνεχίζοντας να υπηρετεί, με σεβασμό και ευθύνη, το όραμα για καινοτόμες «Πράξεις Παιδείας», το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ παρέχει, μέσω της ιστοσελίδας http://www.arnos.gr, εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να επωφεληθούν από τα πολλαπλά πλεονεκτήματα της on-line εκπαίδευσης. Τα φροντιστηριακά e-μαθήματα είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τα σχολικά βιβλία και ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να υποστηρίξουν τους μαθητές, βήμα προς βήμα, στην προσπάθειά τους για άριστες επιδόσεις. Με την εφαρμογή πρωτοποριακών και παιδοκεντρικών διδακτικών προσεγγίσεων, όπως η μέθοδος της «Ανεστραμμένης Τάξης», οι μαθητές αποκτούν τον έλεγχο της μαθησιακής διαδικασίας, έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τη θεωρία πολλές φορές και με το δικό τους ρυθμό και να αποκτήσουν εξατομικευμένους τρόπους κατανόησης και προσέγγισης. Επιπλέον, παρέχεται πρόσβαση σε μια πληθώρα σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων που μετατρέπουν τη μάθηση σε παιχνίδι, καθώς και σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, που στηρίζεται στην ανοικτή συνεργασία γονέων, μαθητών και δασκάλων.

Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός, κ. Ιωάννης Κρόκος, Διευθυντής του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτή τη νέα συνεργασία που προάγει την ισότητα ευκαιριών στη γνώση και εξασφαλίζει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς. Η πρωτοβουλία μας να στηρίξουμε έμπρακτα το Δήμο Καλαμαριάς, που έχει επιδείξει πολύπλευρο κοινωνικό έργο, μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε τη μάχη για μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια». Εξάλλου, ο δήμος, ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας, αποτελεί ιδανική αφετηρία για την υλοποίηση μιας εκπαίδευσης οικουμενικής και ελεύθερης, ένα όραμα που το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ υπηρετεί πιστά εδώ και 30 χρόνια. Επιπλέον, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να γίνουμε πολύτιμοι σύμμαχοι των εκπαιδευτικών στην διδασκαλία των παιδιών, με τις πολύτροπες και πολύπλευρες δυνατότητες της ιστοσελίδας http://www.arnos.gr

Leave a Reply