«Συγγνώμη που ζω»!

0

Με καταθέσεις αστυνομικών και γειτόνων του Πάνου Καλλίτση και της συζύγου του Έλενας Χριστοπούλου, συνεχίζεται η δίκη για την επίθεση που δέχθηκαν τον Ιανουάριο του 2016 στο γκαράζ του σπιτιού τους, την ώρα που επέστρεφαν από το κομμωτήριο τους στο Χαλάνδρι.

Απ την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά από τρεις συνολικά σφαίρες στο στήθος και τα πόδια ο γνωστός κομμωτής καθώς και η σύζυγός του, η οποία δέχθηκε μια σφαίρα στο χέρι. Για την υπόθεση κατηγορούνται τρία πρόσωπα, ένας ειδικός φρουρός, ένας 35χρονος Ιρακινός και ένας 43χρονος, ο οποίος το βράδυ της επίθεσης βρίσκονταν σε άδεια από τις φυλακές Αγιάς Χανιών όπου εξέτιε ποινή για απάτες και ληστές.

Όπως περιγράφηκε από τους μάρτυρες το ζευγάρι βρισκόταν σε κατάσταση πανικού μετά την επίθεση ενώ ένταση δημιουργήθηκε όταν άρχισαν να καταθέτουν αστυνομικοί που ανέλυσαν τα στοιχεία από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών των τριών κατηγορουμένων.
Κι αυτό διότι συνήγορος υπεράσπισης, υποβάλλοντας ερωτήσεις στους αστυνομικούς, αμφισβητούσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση των κατηγορουμένων, με τον γνωστό κομμωτή να ξεσπάει και να φωνάζει :” Συγγνώμη που ζω…”. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητάει από το ζεύγος Καλλίτση να καθίσει λίγο πιο πίσω.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών από την ανάλυση των στοιχείων αυτών, προέκυψε η θέση και ο ρόλος του κάθε κατηγορουμένου την ημέρα του συμβάντος. Από την πλευρά τους συνήγοροι υπεράσπισης αμφισβήτησαν στο ακροατήριο, την σχετική έκθεση της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την κατηγορία τις κινήσεις του ζευγαριού παρακολουθούσε ο ειδικός φρουρός ενώ ο κρατούμενος ο οποίος βρισκόταν σε προγραμματισμένη άδεια από τη φυλακή και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον κομμωτή μαζί με τον 35χρονο Ιρακινό εντοπίζονται στην περιοχή της επίθεσης.

Επίσης στο δικαστήριο κατέθεσαν γείτονες του ζευγαριού που βρέθηκαν στο γκαράζ αμέσως μετά το συμβάν. “Είδα τη σύζυγο του κ. Καλλίτση να φωνάζει βοήθεια, ο κ. Καλλίτσης ήταν κάτω χτυπημένος…Περίμεναν ασθενοφόρο” είπε η πρώτη μάρτυρας και προσέθεσε: “Το ασθενοφόρο άργησε αρκετά, η σύζυγος του κ. Καλλίτση ήταν σε κατάσταση πανικού, ήταν και εκείνη χτυπημένη”.

Άλλος μάρτυρας, επίσης γείτονας του ζεύγους, ανέφερε ότι φτάνοντας στο σημείο του συμβάντος είδε τον Παν. Καλλίτση χτυπημένο που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος. ” Τον βοήθησα να σταθεί” είπε ο μάρτυρας και συνέχισε:” Τον ρώτησα τι έγινε και μου είπε:” Μου είπε μας κλέψανε, μας χτυπήσανε”. Τον ρώτησα: Ποίοι; και μου απάντησε:”Οι Αλβανοί”. Ήταν πολύ ταραγμένος…έλεγε σβήνω -σβήνω”.

Απάντηση