Δήμαρχος που είναι ενάντια στον Περιφερειακό σχεδιασμό Τατούλη στην Πελοπόννησο και στην ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων, συμμετέχει στο δήθεν Μέτωπο αντίστασης που είναι υπέρ της Τοπικής διαχείρισης. Στον δήμο του όμως ανέθεσε σε ιδιώτη (ΣΔΙΤ) την διαχείριση των απορριμμάτων. Πόσο κοστίζει αυτή η ανάθεση ??? Μόλις 400.000 ευρώ για 5.000 τόννους. Δηλαδή 80 ευρώ ο τόννος. Αν υπολογιστεί και το κόστος περισυλλογής (μισθοδοσίες κλπ), τότε το κόστος πάει στα 150 ευρώ ο τόννος. Αυτός ο δήμαρχος θέλει δηλαδή να χρηματοδοτηθούν τα Τοπικά σχέδια διαχείρισης για να εφαρμόζει τοπικά ΣΔΙΤ και λέει ότι κάνει αντίσταση κατά του ΣΔΙΤ Τατούλη -ΤΕΡΝΑ.
Άλλος δήμαρχος που συμμετέχει και αυτός σε αυτό το ετερόκλητο μέτωπο δηλώνει ότι μπορεί και να μην είναι απαραίτητοι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων γιατί υπάρχουν σύγχρονοι μέθοδοι (εννοώντας προφανώς κάποιου είδους καύση).
Άλλος δήμαρχος ονειρεύεται μηχανική ανακύκλωση των σύμμεικτων, με εργοστάσια αξίας πολλών εκατομμυρίων και πάει λέγοντας.
Ούτε λέξη για ανακύκλωση και κομποστοποίηση με διαλογή στην πηγή.
Ούτε λέξη για μικρές αποκεντρωμένες και ήπιες εγκαταστάσεις με χαμηλό κόστος.
Ούτε λέξη για συμμετοχή της κοινωνίας με ανταποδοτικό χαρακτήρα στην αύξηση της ανακύκλωσης.
Αυτά βέβαια δεν τα εφαρμόζουν στους δήμους τους γιαυτό και η ανακύκλωση και η κομποστοποίση βρίσκονται σε τραγικά επίπεδα.
Κατά τα λοιπά θέλουν τα λεφτά για να κάνουν Τοπική διαχείριση με μικρά ή μεγαλύτερα ΣΔΙΤ.
Ωφελούμενοι φυσικά δεν θα είναι ούτε οι πολίτες, ούτε το περιβάλλον από μια τέτοια διαχείριση.
Τι είδους Μέτωπο αντίστασης είναι αυτό που έχει στηθεί ???
Ποιοι αβανταρουν αυτό τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό ???
Ποιοι πάνε χέρι- χέρι με ότι ποιο παλιό και σάπιο υπάρχει στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ???